MORE

Review Evolio X5 (In Premiera)

Evolio X5 este cel mai nou terminal adus pe piata din Romania de catre compania Evolio. X5 beneficieaza de un ecran de 5 inch cu panou IPS laminat la rezolutie HD. Unghiurile de vizualizare si luminozitatea sunt bune, chiar mai bune decat ne asteptam; in plus ecranul este protejat de o sticla 2.5D Gorilla Glass 3. Procesorul este un MediaTek MK6753, cu opt nuclee, tactat la 1.3GHz, alaturi de care avem un GPU MALI T720. Memoria RAM are o capacitate de 2GB si este de tip LPDDR3 la o frecventa de 1866MHz.

Pentru stocare beneficiati de 16GB, cu posibilitatea de a folosi suplimentar un card de memorie. Sistemul de operare este Android 5.1, si trebuie sa mentionam ca acesta beneficieaza si de OTA (Over the Air), iar performantele vor fi imbunatatite pe viitor, telefonul testat fiind un sample de pre-productie. Interfata telefonului este cea a unui Android stock; ea se misca extrem de bine, bloatwareul fiind aproape inexistent, telefonul avand instalate doar aplicatiile necesare functionarii, unele aplicatii chiar lipsind: Gmail sau Youtube, dar acestea pot fi descarcate oricand din Play Store.

Pe spate regasim o camera de 13MP cu senzor Omnivision OV1385; camera poate filma la rezolutie 1080p, iar langa camera se regaseste si un blitz LED. Lentila camerei este una de calitate, cu deschidere f/1.8, din pacate softul mai trebuie un pic imbunatatit, pozele produse de catre telefon avand oarece noise in lumina slaba. In partea de sus se afla mufa microUSB si mufa pentru casti, iar in partea de jos regasim microfonul si difuzorul. Sunetul reprodus de catre difuzor este acceptabil, dar se putea putin mai tare. Tot legat de sunet, cand folositi castile beneficiati de o calitate ridicata, deoarece telefonul are inclus un procesor de sunet Bes Flawless 2.0. In partea de jos a ecranului se afla trei butoane capacitive care raspund foarte bine la comenzi.

Bateria are 2250mAh, si este de provenienta Sony. Este suficienta pentru aproape de o zi de utilizare, iar cand folositi telefonul moderat, autonomia poate ajunge pana la  3 zile. Sasiul telefonului este din aluminiu, iar acest lucruri imbunatatesc ergonomia si rezistenta terminalului. Capacul din spate se poate scoate, iar sub acesta regasim bateria, care de asemena poate fi scoasa. Langa baterie se afla sloturile pentru micro SIM si cardul de memorie. Ca si conectivitate telefonul dispune de 4G LTE/3G/2G, Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, GPS, A-GPS si radio FM. Telefonul se descurca foarte bine in orice situatie, iar pretul acestuia este de doar 999RON.

Related Articles

Back to top button