Review Erato Apollo 7s si Muse 5: Casti full wireless!
Castile pentru telefon au evoluat foarte mult in ultimii ani, de la cele perfomante pe fir cu mufa Type C si DAC dedicat pana la cele complet wireless, care functioneaza independent una de cealalta. Erato Apollo 7s si Muse 5 sunt doua perechi de casti foarte interesante, complet wireless care functioneaza independent una de cealalta.
Vom incepe cu Apollo 7s, care reprezinta si varful de gama a producatorului, castile se pot achizitiona la un pret de 1400LEI. Desi pare un pret ridicat, castile ofera cateva facilitati foarte interesante. Castile sunt foarte compacte si usoare, le-am folosit o saptamana si am fost incantate de ele, mai ales pentru convorbiri, dar din pacate odata cu designul compact, bateria este de asemena de capacitate mica, autonomia fiind de aproximativ 6 ore la utilizare mixta de convorbiri si ascultat muzica, cam 80 de minute. Marele avantaj este posibilitatea de functionalitate independeta a castilor, daca doriti puteti utiliza o singura casca pentru a vorbi in timp ce conduceti sau cand sunteti la birou.
Un aspect interesant la prima vedere este cutiuta in care sunt depozitate aceste casti. Aceasta este realizata din aluminiu si are rol de powebank pentru a putea reincarca castile de cateva ori. In pachet regasim si dopuri de schimb de diverse marimi. Avem aici cele standard de cauciuc dar si unele din burete care izoleaza si mai bine sunetul, iar forma se adapteaza urechii, asadar avem si un spor de comfort. Tot in pachet regasim trei stabilizatoare care ajuta la sustinerea castilor in timp ce faceti sport.
Aspectul castilor Erato Apollo 7s este unul conventional, dar constructia acetora este suficient de rezistenta pentru a rezista si unor cazaturi. Acestea sunt putin mai voluminoase decat in cazul unor casti cu fir, dar fiecare casca Apollo 7s cantareste doar 4g, astfel ele sunt foarte usoare a purtare si nu deranjeaza dupa o purtare prelungita. Constructia este realizata din plastic care are acoperire „nano-coating” astfel avem si un rating IPX7 de rezistenta la apa.
Pe fiecare casca se regaseste cate un buton de on/off, care are si rol de play, pauza, etc… Desi pare complicat la prima vedere, in realitate aceste se conecteaza extrem de usor la telefon, iar conectarea la un iPhone 8 Plus a fost instant. Cnad le porniti aceste se conecteaza automat intre ele pentru a oferi un sunet stereo. Apollo 7s suporta o multime de codecuri Bluetooth, cel obisnuit SBS, AAC si aptX. Majoritatea telefonaelor cu Android dispun de aptX, in timp ce Apple are un codec AAC. Calitatea codecului SBC poate fi diferita de la un dispozitiv la altul, dar aptX si AAC ofera un sunet consistent si de calitate. Asadar calitatea sunetului va fi influentata de telefonul la care conectati castile.
Calitatea sunetului este una foarte buna, avem parte de bass, medii si inalte, dar puterea volumului este discutabila, personal sunt satisfacut de aceasta chiar daca cateodata am simtit nevoie de mai mult. Per total sunt incantat de Erato Apollo 7s si functiile oferite de catre acestea.
Acum este randul sa vedem cate de bine se descurca Erato Muse 5. Aceasta pereche de casti wireless costa cam la jumatate din pretul lui Apollo 7s, aproximativ 700LEI.
La prima vedere in cutie putem observa castile ambalate independent si cutia din plastic pentru transport care are si rol de power bank. Aceasta este putin mai mare decat la Apollo 7s si putem observa schimbare radicala de design.
Muse 5 renuntata la acel design de glont de .45mm asa cum este in cazul lui Apollo 7s, acestea adoptand o forma mai apropiata de castile handsfree. In pachet regasim de asemena dopuri de shcimb conventionale din cauciuc dar si pe cele din burete numit FitSeal, care se muleaza mai bine pe canalul auditiv pentru a oferi o izolare mai buna a sunetului.
Cutia care are si ril de powerbank dispune de un capac semi transparent de culoare neagra. In interior avem locuri dedicate pentru fiecare casca, dar spre deospebire de Apollo 7s, castile trebuie sa respecte indicativul de stanga-dreapta, astfel aceastea nu vor intra in locul pentru incarcare. pe partea frontala a carcasei se regaseste un LED care ne indica cand incarcare este completa sau cand mai avem sub 30% baterie in power bank.
Pe exteriorul fiecarei casti regasim logoul Erato, care se asemena are si rol de buton, iar la fel ca si in cazul lui Apollo 7s, aceste casti pot functiona independent si avem suport pentru Google Voice si Siri sau functii de play, stop si pauza. Si acestea au o autonomie asemenatoare cu Apollo 7s, iar powerbank-ul poate oferi doua incarcari complete, astfel putem ajunge la o autonomie de 12 ore. Incarcare completa dureaza doua ore.
Setarea acestora implica acelasi proces simplu ca si in cazul lui Apollo 7s, asadar odata scoase din cutie sunt gata de utilizare. Performanta sunetului este asemnatoare cu Apollo 7s, dar avem parte de un volum ceva mai mic, insa acesta poate fi compensat daca utilizati copurile de tip SealFit pentru a izola mai bine sunetul exterior.
Per suntem incantati de Erato Apollo 7s si Muse 5, de asemenea ne buruca faptul ca tot mai multe companii realizeaza casti full wireless si nu m,ai suntem nevoiti sa ne incurcam in fire.