PC

Review Deepcool Maelstrom 240-And hell did freeze over after all!

Deepcool Maelstrom 240 este un kit de racire pe apa de tip All In One, compus dintr-un radiator de 240mm si o pompa cu waterblock de cupru integrata.

Radiatorul din aluminiu are o grosime de 27mm, acesta fiind suficient de dens pentru a disipa o cantitate mare de caldura. Acesta permite montarea a pana la patru ventilatoare de 120mm, iar in pachet se gasesc doua ventilatoare de 120mm care pun in miscare o cantitate foarte mare de aer, pana la 307 m3/h (metri cubi/ora), turatia lor maxima fiind de 2200RPM.

Deepcool Maelstrom 240

Pompa este conectata la radiator cu ajutorul a doua furtune flexibile, tratate pentru a impiedica evaporarea lichidului in timp. Waterblock-ul are o marime de 68x52mm si o grosime de 2mm. Pompa este din ceramica si promite sa reziste pana la 120 de mii de ore de functionare, si este silentioasa desi are 2800RPM. In pachet se mai regaseste un sistem de prindere universal pentru AMD si Intel. Cam acestea sunte detaliile tehnice importante, asadar sa trecem la treaba; folosind acest cooler am facut overclock unui procesor Intel 4790k.

Deepcool Maelstrom 240 fins

Pentru inceput am amplasat radiatorul intr-un recipient cu apa race si am setat frecventa procesorului la 4.8GHz cu 1.3v. In idle temperaturile s-au stabilizat in jurul valorii de 20C, aceastea osciland intre 58C si 59C in full load. Am continuat cu overclock-ul dupa ce am golit apa din recipient si am pus zapada, si asa am ajuns la 5GHz cu un voltaj de 1.464v. In idle temperatura a coborat la un mimim de 4C, iar in full load temperaturile au urcat pana la 80C. Am continuat cu overclock-ul, fiind suficient loc de racire, asadar am marit voltajul pana la 1.47v si frecventa la 5.1GHz, in full load temperaturile ajungand pana la 85C.

Din pacate nu am putut ridica frecventa mai mult de 5.1GHz stabil, dar instabil am ajuns pana la 5.3GHz cu un voltaj de 1.5v. La frecventa stock cu voltaj din fabrica, temperatura a fost de maxim 50C.  Pe aer procesorul se descurca bine, cu overclock la 4.8GHz si un voltaj de 1.3v in full load temperaturile ajungand la maxim 82 de grade la o temperatura ambientala de 25.5C. Sistemul de test a fost compus dintr-o placa de baza ASRock Extreme4 si o sursa BeQuiet! de 1000w. Coolerul poate fi achizitionat de la evoMAG la un pret de 399lei.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button