TECH

Review card SD ADATA V90 128GB 290MB/s!

Cei care au nevoie de performanta foarte mare de la un card SD vor avea la indemana cateva solutii noi de la ADATA.


ADATA a prezentat in cadrul CES cateva carduri noi microSDXC si SD a caror capacitate variaza intre 128GB si 256GB. Caracteristica definitorie a acestora este viteza de scriere care poate atinge 290MB/s. Cardurile sunt construite folosind memorie NAND 3D MLC, de la SK Hynix, pe standardul UHS-II. aplicatia principala pentru aceasta serie este cea a inregistrarilor UHD si video pe 360 de grade. Viteza de citire variaza intre 275MB/s si 290MB/s, in functie de model.

Cardurile au certificare Class 10, U3 si V90, ceea ce inseamna ca pot fi folosite pentru a inregistra pana si video pe 8K progresiv la 120 de cadre pe secunda. Asta ar trebui sa vine in ajutorul profesionistilor care momentan se tot lovesc de limite din cauza mediului de stocare.

Noi am primit spre testare un card SD ADATA V90 de 128GB care are o viteza maxima de scriere de 290MB/s si care garanteaza functionalitatea cu camerele care filmeaza pana la o rezolutie de 8K cu 120 de cadre pe secunda. Marcajul V90 reprezinta faptul ca viteza acestuia nu va scadea niciodata sub 90MB/s in timpul filmarii. Daca achizitionati un asemenea card trebuie sa fiti atenti si la ce card reader alegeti, aveti nevoie de unul care sa suporte noul standard SD care include inca un rand de pini. Noile camera precum Sony A9 sau Panasonic GH5 beneficieaza de acel rand de pini, asadar camerele vor functiona fara probleme cu acest card, mai ales in conditii de poze in rafala.

Datorita capacitatii de 128GB aveti posibilitatea de a stoca 11480 de poze la o rezolutie de 24MP, cum este in cazul lui Sony A9, sau puteti filma pana la 964 de minute la rezolutie Full HD. Cardul se descurca excelent si la filmare de tip RAW, dupa cum era de asteptat si nu am intampinat probleme cu utilizarea lui in camera noastra actuala Sony A7s sau Sony PXW-X70. Cardul este dedicat celor profesionisti asadar si pretul este pe masura acesta avand un pret de 800LEI.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button