PC

Review carcasa FSP CMT210 Mid-Tower – O alegere exceptionala pentru un buget restrans!

Am mai prezentat produse FPS in trecut, dar acestea in general erau surse, dar FSP au in portofoliu si carcase.

Acest aspect ar putea sa va surprinda deoarece ei sunt cunoscuti pentru sursele Fortron. Acesta orientare nu are decat sa aduca un castig companiei dar si clientiilor deoarece creste competitia iar producatorii sunt nevoiti sa ofere calitate la pret redus. FPS are ca scop sa aduca pe piata produse adaptate pentru consumul maselor, asadar nu vom vedea foarte curand carcasa cu design elitist si preturi de sute de euro. Carcasa FSP CMT210 este una mid tower care suporta instalarea chiar si unei raciri cu lichid.

Din fabrica carcasa vine echipata cu ventilatoare cu LED , mai exact doua la numar din patru posibile. Culoarea LED-urilor este albastra, insa doar ventialtorul frontal beneficieaza de lumina. Fata carcasei este simpla si atragatoare, in partea de sus se regasesc butoanele de power si reset alaturi de care avem doua porturi USB 3.0, mufe pentru casti si microfon si inca un port USB 2.0.

In carcasa nu putem instala o unitate optica, dar cine mai foloseste asa ceva in 2017 (aproape 2018) cand continutul este acum sub distributie digitala, unii producatori precum ASUS ofera driverii placiilor de baza pe stick-uri de memorie. Cand dorim sa achizitionam o carcasa, pe langa designul exterior ne intereseaza si spatiu disponibil in interior, iar CMT210 are spatiu cat doriti! Din lipsa bay-urilor de 5.25 inch, acel spatiu este acum liber si ne putem intinde cu placa video fara sa avem restricii, la fel si cu sistemul de racire pe lichid, putem pune lejer un radiator de 360mm. In schimb daca aveti un cooler pe aer, trebuie sa luati in calcul ca inaltimea acestuia sa nu depaseasca 160mm.

In interior mai avem spatiu pentru trei HDD-uri de 3.5 inch si inca trei SSD-uri de 2.5 inch. Carcasa este un concurent serios pe segmentul de 200LEI sau 350LEI daca doriti sa achizitionati varianta cu sursa de 500W. Evident ca sursa respectiva este produsa tot de catre FSP si vine la pachet cu calitatea si prestigiul companiei.

Carcasa este disponibila in patru versiuni cu acelasi design, dar cu accente diferite, avem negru, rosu, albastru si argintiu. Toate carcasele din serie sunt vopsite in negru iar otelul este de tip SECC. Panoul lateral este transparent realizat din ABS. CMT210 are o greutate de 4.67KG, ca dimensiuni avem o inaltime de 432mm, o latime de 200mm si o adancime de 460mm.

Carcasa are suport pentru placi de baza in format ATX, Micro ATX si Mini ITX, cu maxim sapte sloturi pentru expansiune. O parte din airflow este deja asigurat din fabrica de catre cele doua ventialaroare de 120mm, unul frontal si altul pe partea din spate, pe langa acestea se mai pot instala inca doua ventilatoare. Aveti posibilitatea de a amplasa in partea forntala trei ventialatoare de 120mm sau doua de 140mm.

Trebuie sa mentionam ca in partea superioara nu se pot monta ventilatoare. Carcasa se preteaza oricarui pc build, airflow-ul fiind suficient, mai ales ca spatiul interior este foarte mare si avem posibilitatea de a realiza un cable management foarte bun, iar daca mai utilizati si o sursa modulara, rezultatul final va fi de nota 10+.

FPS nu face rabat la calitate si exact cum ne asteptam, carcasa este la fel de calitativa precum sursele produse de aceiasi companie. Am fost impresionati de modelul CMT210 si asteptam cu nerabdare si modele mai avansate care sa suporte raciri pe lichid cu radiatoare mai mari de 360mm, dar care sa nu coste 500 EURO.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button