Telefoane

Review BenQ Trevolo – sunet high-end, electrostatic

Deși va părea ciudat, iată ca BenQ au ajuns și pe piața de boxe portabile high end. Desi ne așteptam la un monitor sau proiector, BenQ Trevolo schimba imaginea companiei.

Boxa este una speciala din mai multe puncte de vedere. În primul rând aceasta are doua difuzoare electrostatice.

Review BenQ Trevolo - o boxa portabila high-end 09

Avantajul unui driver electrostatic este calitatea și distorsiunea foarte scăzută, dar dezavantajul este prețul și curentul necesar pentru funcționare.

Trevolo are un aspect atrăgător, și stilat. Boxa poate fi utilizata ori cu difuzoarele pliate ori desfăcute, dar când difuzoarele sunt pliate, basul este puțin redus, deoarece acesta folosește difuzoare pasive în lateral. În spate regăsim mufa pentru încărcare, o mufă USB, un line out și un line in.

De ce un line out? Pentru că puteți conecta o pereche de căști sau boxe, iar Trevolo practic se transformă într-un receiver.

Review BenQ Trevolo - o boxa portabila high-end 03

Bateria internă asigură o autonomie de până la 12 ore.

Tot pe spate, în partea de sus se regăsește butonul pentru conectarea la Bluetooth.

În partea superioară regăsim butonul de Power, Play, Mode și cele pentru volum. Butonul Mode schimbă sunetul – când lumina este verde, avem parte de un sunet cu egalizare minima, adică un sunet pur, iar când lumina este roșie, sunetul este mai bogat, cu mai mult bass, iar când lumina este albastră, sunetul este egalizat pentru voce și instrumente.

Review BenQ Trevolo - o boxa portabila high-end 08

Am testat boxa pe mai multe genuri de muzica, gen metal, trap, hip hop și clasică. În muzica metal, sunetul este definit foarte bine, iar la volum maxim acesta nu distorsionează. În muzica trap, basul de frecvență joasă nu este redat, după cum era de așteptat, deoarece avem parte de doua difuzoare de bass cam mici.

Per total putem considera boxa una bună pentru cei care sunt audiofili în devenire, și care caută ceva de calitate, orientați fiind mai mult spre muzica de tip rock, metal, pop, clasică, sau în mare, tot ce nu conține mult Bass.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button