PC

Review BenQ SW271 – Monitor pentru profesionistii adevarati!

Multa vreme a trecut de cand am mai testat un monitor profesional, iar dupa cum am prinis in urma cu putin timp, am facut review pentru BenQ 271. Un monitor care ne-a atras atentia in ca de la lansare, prin capabilitatile lui de a reda imaginea.

Este un monitor dedicat zonei profesionale de ediatare foto, dar nu va speriati caci acesta este foarte bun si pentru ediatare video, el avand profile dedicate pentru spatiile de culoare cinema precum: HDR, DCI-P3 sau Rec.709. Evident ca acesta suporta si Adobe RGB sau sRGB. In modul Adobe RGB, aceste recunaoste 99% din spatiul de coluare.

Panoul IPS de 27 inch dispune de o rezolutie 4K si este gandit special pentru acuratete in design grafic, editare foto si multe altele. Spatiul de culoare Rec.709 este recunoscut 100%, iar DCI-P3 este recunoascut 93%. Timpul de raspuuns al panoului este de 5ms iar acesta este pe 10 biti nativ. SW271 vin echipat cu o mufa USB Type-C, prin care se poate transmite si simnel video, un HDMI si un DisplayPort, facandu-l astfel comaptibil cu o gama larga de computere.

De asemenea acesta are si un hub USB si un sititor de carduri SD. Din pacate cititorul este bagat foarte in spate si este cam greu de accesat, noi folosim cu succes cititoarele de carduri de pe batranele BL3200, care functioneaza excelent. Odata pus in functiune acesta poate fi calibrat hardware, adica puteti conecta un calibrator precum Spyder 4 sau 5, iar softul utilizat pentru calibrare se numeste Palette Master Element, care este oferit gratuit de catre BenQ. Odata calibrat, acele profile de culoare se stocheaza pe monitor, nu in calculator, asadar indiferent pe ce calculator mutati monitorul, profilele setate cu calibratorul, vor fi la locul lor.

Hotkey Puck este ca o telecomanda pentru monitor, acesta se conecteaza printr-o mufa separata direct la monitor, iar de aici puteti accesa foarte repede meniul, fara sa mai cautati prin butoanele frontale, chiar daca acestea sunt la vedere. In pachet se regasesc si panouri pentru protectie impotriva refelxiilor si a luminii parazite, desi ecranul este anti glare, tot mai exista reflexii nedorite.

Noi am testat monitorul in Premiere, mai exact am montat si colorizat o emisiune intreaga si am fost foarte incantati de calitatea acestuia, culorile oferite si spatiul mare de lucru sunt avantajele acestui monitor, si nu in ultimul rand pretul foarte bun pentru zona lui! Prin urmare recomandal acest monitor pentru a edita foto si video atat pentru cei amatori cat  si pentru cei profesionisti.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button