Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Review BenQ SW2700PT – Un monitor pentru profesionisti!

/
/
/
img

Toate companiile care produc monitoare si… se respecta, au in portofoliu o gama care se adreseaza productivitatii in mediul foto-video. BenQ nu se abate de la aceasta regula, rezultatul fiind o combinatie excelenta intre pret si performanta.

Dupa cum era de asteptat, nu avem aici un model ieftin, pretul recomandat de BenQ fiind in jur de 700 de euro. Dar, in acest buget primesti un panou calibrat in spectrul Adobe RGB din cutie, IPS, 1440p, de 27 de inch, cu un timp de raspuns de 5 ms. Probabil ca pana aici nu am reusit sa va intrigam, avand in vedere ca gasesti pe piata monitoare cu specificatii similare, la un pret mai mic.BenQ SW2700PT

Dar daca adaugam faptul ca panoul IPS de pe BenQ SW2700PT a fost gandit in jurul spectrului de culoare Adobe RGB pentru a oferi segmentului de profesionisti din sectorul foto-video o culoare cat mai apropiata de realitate? Asta s-ar putea sa ii intereseze pe aceia dintre voi care chiar doresc ca atunci cand descarca pozele din aparat sau camera de filmat, sa nu fie nevoiti sa se intrebe daca au culori corspunzatoare sau nu.BenQ SW2700PT3

BenQ SW2700PT vine si cu o surpriza in pachet… acele protectii anti-glare atat de necesare atunci cand editezi si nu doresti sa iti bata lumina in monitor, fiind si ele usor de asamblat si despre care, orice profesionist in ceea ce inseamna foto-video o sa va spuna ca sunt imperative. Totusi, BenQ au mers un pic mai departe cu ceea ce ofera unui posibil cumparator, implementand 2 porturi USB 3.0 si un card reader SD pentru aceia dintre voi care sunt atat de lenesi incat nu doresc sa se aplece pana la unitate.

Conectica nu este nici ea rea, monitorul avand porturi DVI, HDMI si Display Port, dar si un controller pentru a seta cu usrinta panoul si un jack pentru casti, daca doresti neaparat sunet.BenQ SW2700PT

Bun, dar cum se descurca in editare video si foto? Senzational este un cuvant destul de bun! Genial este un altul! Pur si simplu fara cusur, oameni buni! Zero reprosuri avem la adresa panoului si calibrarii. L-am scos din cutie, l-am conectat la statia de lucru iar acest video este editat pe el. Este unul dintre putinele monitoare la care nu ne-am jucat la setari.

L-am conectat, i-am dat drumul, am comparat spectrul de culoare cu spectrul RGB si am constat ca BenQ nu ne-au dus cu zaharelul, acesta fiind 99% calibrat in spectrul Adobe RGB, asa ca ne-am setat un profil si ne-am apucat de munca. Exact ceea ce isi doreste orice om care cumpara un monitor. Plug’n’ Play!

Concluzie? Daca lucrezi in fotografie sau videografie, si cauti un monitor senzational, nu putem sa nu recomandam BenQ SW2700PT fara retineri. In plus, daca te mai si joci din cand in cand, imaginea se vede absolut divin!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar