PC

[VIDEO Update] Review BenQ–GW2765H – Big bang (27 inch QHD!) for the buck!

BenQ sunt recunoscuti pentru monitoarele lor de buna calitate, si pentru ca au reusit sa ridice calitatea panourilor la un nivel nou. BenQ GW2765HT este ultima aparitie in portofolui lor.

Acest monitor are un ecran IPS cu o diagonala de 27 inch si o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, si se poate observa cum se incearca standardizarea acestei rezolutii, care are categoric avantajele ei. Rezolutia mare nu ar trebui sa fie o problema pentru placile video care au acum 2, 3 sau 4 GB VRAM, si sunt suficient de puternice pentru a face fata chiar si la 3 monitoare cu o asemenea rezolutie.

Pentru conectivitate monitorul are la dispozitie un HDMI, un Display Port, un DVI si un VGA. Nu avem idee cine ar mai folosi intrarea VGA, mai ales la un astfel de monitor, dar este bine ca ea exista atat timp cat nu incurca cu nimic. Monitorul mai are un jack pentru casti, dar si un Line IN. Volumul pentru casti poate fi ajustat din setarile monitorului. Mai avem la dispozitie doua difuzoare stereo integrate, asadar este o solutie completa, gata de utilizare direct din cutie.

Marginea monitorului este glossy, foarte aspectuoasa de altfel, dar grija la amprente, iar baza acestuia este complet mata. Ajustarea pe inaltime este si ea prezenta, de asemenea si posibilitatea de a inclina monitorul, pozitionarea in mod portret fiind posibila pentru cine doreste aceasta asezare. Monitorul nu se poate roti, dar il poti misca cu tot cu baza, asta pentru cei care critica monitoarele care nu au baza rotativa, desi forma respectivei baze este… rotunda:)

Panoul IPS are o rata de refresh de 60Hz, un timp de raspuns de 4ms GTG si suporta functia AMA. Contrastul dinamic este de 20M:1, in timp ce contrastul static este de 1000:1. Monitorul este inzestrat si cu functia Flicker Free, care elimina fluctuatiile ce provoaca durerile de cap si de ochi.

BenQ au facut cateva modificari cand au aranjat butoanele de control pe acest model, spre deosebire de modelele anterioare. Monitoarele din gama de gaming au butoanele aranjate la vedere, si indicate prin puncte care ies in relief, gama high-end pentru grafica are butoane frontale iluminate si de tip touch. Acest model are butoanele plasate in spatele monitorului. Ele sunt 6 la numar si foarte usor de folosit.

In concluzie monitorul BenQ GW2765HT ofera o calitate a imaginii impresionanta gratie rezolutiei si numeroaselor facilitati cu care este inzestrat. Rezolutia 1440p este clar un upgrade fata de 1080p, iar la pretul de 550$ acesta poate fi alegerea foarte buna.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button