PC

Review BenQ BL2420U – Monitor profi, bun la treaba, bun la joaca!

BenQ s-a impus bine in lumea monitoarelor in ultimii ani, atat pe piata consumer cat si piata de monitoare profesionale pentru grafica sau gaming. Astazi va prezentam modelul BenQ BL2420U, un monitor extrem de interesant, dedicat atat profesionistilor care lucreza in aplicatii de tip CAD, dar dupa cum ne arata specificatiile, acesta este bun si pentru jocuri sau editare foto/video. Monitorul are o diagonala de 23.6 inch, cu un panou la o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, asadar… 4K. Panoul este unul extrem de bun, si este produs de catre Samsung; acesta foloseste tehnologia, PLS care ofera o serie de avantaje, spre deosebire de alte panouri de tip IPS sau AMVA. Rata de refresh este de 60Hz, iar iluminarea este de tip LED. LED-urile au fost tratate special pentru a oferi un spectru ce culoare de 100% sRGB.

Monitorul este si flicker free, asadar puteti lucra un timp indelungat fara ca ochii sa oboseasca. Unghiurile de vizualizare sunt foarte mari, adica de 178 de grade. Inca un lucru care trebuie de mentionat este adancimea de culoare poate ajunge pana la 10 biti, monitorul folosind functia de Frame Rate Control, astfel avem parte de gradatii egale ale culorilor. Functia EyeCare lucreaza impreuna cu cu functia flicker free sau cu Low Blue Light, asadar monitorul este foarte „prietenos” cu ochii, iar in modul Reading poate reduce cu pana la 70% lumina albastra. Ca si conectivitate, avem la dispozitie o multime de porturi: o mufa DVI-D, un HDMI 1.4, un HDMI 2.0, un Display Port 1.2 si doua USB 3.0, o mufa jack pentru casti si doua difuzoare de cate 1W fiecare. Pentru a folosi rezolutiea 4K la 60Hz este necesar sa conectati monitorul folosind mufa HDMI 2.0 sau DisplayPort. Timpul de raspuns este de 4ms, iar acesta poate fi controlat folosind functia Advanced Motion Acceleration. Suportul este unul de calitate, si permite miscarea pe inaltime, rotire si inclinare. Monitorul are un pret in jur de 500 euro.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button