Telefoane

Asus Zenfone 3 Review

Seria Zenfone de la Asus este una foarte populara si de succes pe piata de mobile mid level.

Modelul Zenfone 2 este cel cu care Asus a reusit sa acapareze aceasta piata, la momentul aparitiei era primul telefon echipat cu 4GB RAM, dar din pacate procesorul Intel era cel care nu oferea performanta dorita, din acest motiv Intel a renuntat sa mai produca acele procesorare neperformante si scumpe, iar Asus au inteles dorintele utilizatoriiilor.

Noua serie de telefoane Asus Zenfone 3, pastreaza pretul mic pentru modelul de baza, de aproximativ 1350 LEI, pentru varianta cu 32GB pentru stocare si aproximativ 1600LEI pentru varianta cu 64GB pentru stocare. Ambele modele vin echipate cu procesor octa core Snapdragon 625, asadar un pas mare fata de procesoarele Intel. Camera principala are o rezolutie de 16MP cu senzor Sony, pentru cunascatori, senzorul este IMX298.

Asusu Zenfone 3 are un ecran cu o diagonala de 5.5 inch, cu un panou IPS foarte luminos care ofera culori vibrante. Contrastul si temperatura culorilor poate fi setata dupa preferinte din aplicatia Splendid. In partea frontala regasim trei butoane capacitive pentru navigare, care din pacate nu dispun de lumina de fundal, si sunt putin mai greu de accesat pe intuneric. In partea superioara, dupa cum era de asteptat, se regasesc senzorii de lumina, camera frontala si difuzorul. Calitatea convorbirilor este excelenta, dar difuzorul se putea auzi putin mai tare, poate in viitor va fi rezolvata problema din software. In partea inferioara regasim o mufa USB Type C reversibila.

Un mare plus pentru utilizarea noii mufe, dar din pacate daca plecati de acasa trebuie sa luati cel putin cablul cu voi, USB Type C fiind ceva rar in acest moment. Corpul telefonului este din sticla si metal cu margini finisate. Senzatia oferita la utilizare este cu adevarat una premium, iar pentru banii ceruti, nu mai exista telefoane care sa echivaleze in acest moment cu Asus Zenfon 3. Fiind un design unibody, bateria este fixa, asadar nu poate fi inlocuita inafara unui service, un alt dezavantaj este semnalul mai scazut la WiFi, chiar daca antenele sunt lasate libere si acoperita cu plastic, semnalul WiFi in bucatarie este redus la doua linii sau chiar deloc, pe cand la telefonul personal nu am probleme.

Capacitatea este de 3000mAh, iar dupa o utilizare in regim normal la munca si acasa, am terminat ziua cu 18%, fara sa ascult muzica. Pe spate acesta dispune de un cititor de amprente, desi nu eram adeptul acestei tehnologii, se pare ca o folosesc din plin pe acest telefon. Cititorul raspunde rapid la comnezi, iar ecranul este deblocat direct, fara a mai afisa lockscreen-ul, si ca la orice alt telefon cu cititor de amprente, puteti adauga oricat amprente doriti sa fie recunoscute, fie alte utilizatorului de telefon, fie a altor persoane. Era interesant un mod in care sa deschida telefonul in diverse profile in functie de amprenta. Revenind la camera principala, aceasta are alaturi un senzor de focalizare pe laser si doua leduri dual tone pentru balansul de alb. Stabilizarea camerei este pe patru axe, aceasta fiind disponibila doar in modul foto sau la filmare cu rezolutie maxima 1080p, daca avtivati rezolutia 4k pentru filmare, aceasta nu va mai fi stabilizata.

Calitatea camerei la Asus Zenfone 3 este buna, dar procesare software este putin dusa la extrem, reductia de zgomot din imagine este putin cam mare, iar acest aspect reduce din detaliile imaginii. Softul ne pune la dispozitie o sumedenie de optiuni precum Auto, Manual, Panorama, GIF, HDR Pro, Super Resolution, Low Light si multe altele. Interesant este modul Super Resolution care realizeaza o fotografie la o rezolutie de 48MP, combinand mai multe poze prin procesorul de stacking. Si iarasi Asus castiga la acest capitol , pentru banii ceruti, calitatea oferita este maxima.

Sistemul de operare este Android 6.0.1 din fabrica, iar acesta este optimizat bine de catre Asus. Interfata este ZenUI, iar aceasta ne pune la dispozite extrem de multe optiuni pentru personalizare, la fel de multe ca si un launcher custom din Play Store. Nu am simtit nevoie sa il schimb cu Nova Launcher, cel de la Asus fiind foarte fluid. Recomandam acest telefon oricarei persoane doreste un dispozitiv stilat si performant, si da, este un upgrade pentru ZenFone 2.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button