PC

Review ASUS Zen AIO Pro – un All-In-One premium, echilibrat

Sistemele PC de tip All In One sunt cautate mai ales de catre cei care doresc sa ocupe cat mai putin spatiu pe birou. ASUS Zen AIO Pro este un sistem PC compact, stilat si performant. Sistemul are un design asemanator cu un iMac.

In partea din spate avem pozitionate porturile de conectivitate. Ca si conectivitate avem la dispozitie un port LAN Gigabit, doua porturi HDMI la care se pot conecta doua monitoare, un cititor de carduri SD, un port USB 2.0, patru porturi USB 3.0 si un port USB Type C.

Ecranul are o rezolutie 4K, de 3840 x 2160 pixeli intr-o diagonala de 23.8 inch cu functie touch. Ecranul este echivalent cu patru ecrane 1080p, asadar avem parte de un spatiu de lucru foarte mare si posibilitatea de a imparti ecranul in mai multe ferestre.

Panoul folosit de catre ASUS Zen AIO Pro este unul de calitate, de tip IPS – acesta poate reda 100% spectrul sRGB, ceea ce ne asigura o calitate ridicata a imaginii si o redare precisa a fotografiilor sau a clipurilor video in editare.

Ecranul Asus ZEN Aio PRO

Ecranul este perfect pentru editari foto si video la nivel amator sau semi-profesional. In interior se regasesc sase difuzoare care ofera un sunet excelent pentru spatiul utilizat, capabil sa umple o camera de 15mp, dar evident ca nu se poate compara cu doua boxe dedicate, in schimb este suficient de puternic pentru urmarirea continutului video, puterea oferita fiind de 16W total.

In pachet se regaseste o tastatura si un mouse wireless care necesita conectarea unui dongle pe portul USB 2.0 – le recomandam celor de la Asus ca in urmatoarele produse sa integreze in interiorul sistemului acel dongle. Pentru stocare Asus Zen AIO Pro dispune de un SSD de 512GB si un HDD de 1TB la 5400RPM, asadar acesta dispune de spatiu de stocare suficient, atata timp cat utilizatorul nu este un entuziast in materie de continut digital. Memoria RAM are o capacitate de 16GB de tip DDR4.

Porturile de conectare ale ASUS Zen AIO Pro

Procesorul folosit de ASUS Zen AIO Pro este un quad core Intel i7-6700T care are alaturi o placa video dedicata GTX 960M.

Pentru testare am folosit GTA 5 si CS:GO, din motive evidente. In CS GO am jucat un meci 10 vs 10 pe harta Cobblestone, setarile au fost puse pe low iar rezolutia la 4k. Aici am avut un minim de 80 FPS-uri si un maxim de 115FPS-uri, iar odata ce am scazut rezolutia la 1920×1080 pixeli am obtinut un minim de 200FPS-uri, maxim 330FPS-uri  iar media in jur de 260FPS-uri, asadar all-in-one-ul ofera mai mult decat suficienta performanta pentru un amator de Counter-Strike. In GTA 5 cu setari pe medium si high sistemul a obtinut minim 42 FPS, maxim 62FPS si o medie de 50FPS.

Asus Zen AIO Pro este un calculator excelent cu un ecran 4k foarte bun. Calculatorul este bun atat in jocuri dar si in munca de birou.

Ce parere aveti? Va este tentanta experienta unui desktop PC premium intr-o configuratie echilibrata, cu un minim de cabluri si eforturi de instalare?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button