PC

Review Asus Strix GTX 1070 TI – Ultimul model din seria sa!

Nvidia a stat extrem de bine anul acesta pe partea de placi video, succesul fiind oferit de GTX 1080 pe partea high end, care a fost urmat la scurt timp de GTX 1080TI.

Fiind sfarsit de an, acestia au profitat de ocazie pentru a mai lansa inca o placa video numita GTX 1070 TI, aceasta fiind si ultima placa video lansata de catre Nvidia, care foloseste arhitectura Pascal si astfel seria GTX 1000 este finalizata. Anul viitor ni se promit si mai multe surprize, iar ultimele zvonuri ne sugereaza ca acestia vor sari peste arhitectura Volta direct la Amper.

Pana atunci sa ne bucuram de 1070TI si sa vedem ce performante ofera acesta la pretul de 2300 LEI, cat este cel mai ieftin model in acest moment. Noi avem pentru testare modelul Asus Strix Gaming A8G care are un pret de aproximativ 2650 LEI. Modelul A8G are frecvente putin mai mari decat modelul normal in modul Overclock. Procesorul are o frecventa de 1683MHz in modul OC si 1759MHz in modul Boost OC. 1070TI este o placa video perfecta pentru gaming la rezolutie 2K, dar daca reduceti putin calitatea grafica din jocuri, placa poate duce chiar si rezolutii 4k.

La exterior aceasta arata ca orice alt model Asus Strix, avem un radiator imens cu trei ventilatoare, iesire video pe DisplayPort, HDMI si DVI, iar in spatele placii regasim headere pentru lumina RGB si ventilatoare. In raportul pret/performanta placa sta foarte bine in comparatie cu GTX 1080. 1070TI are acelasi procesor de pe 1080, doar ca pentru a nu omora seria 1080, nVidia au pus RAM GDDR5 in loc de GDDR5X si au mai taiat 128 de shadere, dar chiar si in aceste conditii cu putin overclock 1070TI poate ajunge la performante de GTX 1080. Pentru alimentare placa necesita o mufa cu 8 pini. In momentele cand avem foarte multe FPS-uri in jocuri am observat putin coil noise, noi am avut o platforma deschisa, dar probbail in carcasa acesta nu va mai fi deranjant.

Sistemul de testare a fost compus dintr-un procesor AMD Threadripper 1950x, o placa de baza Asus Zenith Extreme, 32GB RAM HyperX la 3200MHz si un SSD HyperX KC1000 de 480GB. In GTA 5 cu toate setarile pe maxim la rezolutie 2K si MSAA la x8 am avut o medie de 41FPSuri. In Doom setat pe OpenGL cu toate setariile la maxim si rezolutie 2K media a fost de 112FPS, iar in Wolfenstein New Colossus pe aceiasi rezolutie cu totul la maxim media a fost de 117FPS.

In concluzie avem parte de o placa video foarte buna si rece, in full load temperaturiile fiind in jurul valorii de 64C, asadar este loc pentru overclock lejer pana in bariera de 2GHz pentru GPU, o valoare cu care se poate mandri seria Pascal. Daca nu va permiteti un GTX 1080, modelul 1070TI este alegerea perfecta.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button