GamingPCPC&Consoles

Review: ASUS STRIX Fusion 500 – DAC, Hi-fi și 7.1 surround cu luminițe

Seria Fusion a celor de la ASUS a prins destul de bine la public; gamerii apreciază în mare parte design-ul diferit, sunetul și confortul, gama de produse Strix fiind acum împlinită de o nouă pereche de căști numită Strix FUSION 500. O bestie de cască versatilă, cu luminițe RGB, design-ul inconfundabil Strix, un DAC ESS, un AMP și 7.1 surround.

De cum ai deschis cutia, Fusion 500 se prezintă într-o manieră extrem de plăcută, fiind o placere să desfaci ambalajul și să lași căștile să iasă la iveală. Prezentarea este extrem de importantă, iar cei de la ASUS nu s-au zgârcit la acest aspect oferind, pe lângă un ansamblu extrem de arătos, două perechi de perne pentru urechi, una din material textil și una din piele sintetică – cel mai probabil, pentru a acomoda fiecare necesitate a unui gamer.

Casti pentru gaming
STRIX Fusion 500

Design-ul lui Fusion 500 nu sare din tiparele impuse în trecut de ASUS, imprimeurile tribale fiind minimale, comparativ cu Fusion 300. Producătorii au ales un plastic mat, în mare parte, cu mici inserții pe marginile cupei. În rest, vei avea parte de o suprafață de tip oglindă și două panouri iluminate RGB, unul pe fiecare cupă a căștilor. Este un design destul de interesant cu toate că, anumite elemente nu ne-au convins 100%.

Deoarece s-a dorit neapărat implementarea unor controale touch pe cască, pe cupa dreaptă avem parte de câteva controale extrem de utile, precum play, volum, repede înainte și tot așa. Problema este că, suprafața pe care a ales să se implementeze aceste controale, este una reflexivă, fiecare amprentă și urmă de grăsime fiind vizibilă după ce ai folosit casca mai bine de jumătate de oră. După câteva ore de utilizare, suprafața care, teoretic, ar fi oglindit totul în jurul ei, seamănă mai mult cu un lac de acumulare de la Cernobâl. Chestie care nu dă chiar atât de bine. Pe de altă parte, nu te oprește nimeni să stai cu un șervețel de gaming pe birou, pentru a curăța minunăția asta de căști.

Controlul touch este și el un plus major – utilizatorul poate, de exemplu, să își ajusteze volumul cu un simplu slide, să schimbe melodiile sau să pună pauză. Cu toate că mai există și alți producători care au implementat un astfel de control touch, ne-a plăcut felul în care se integrează în experiența de utilizare, recunoscând fiecare gest, fără să încurce comenzi sau să ne trezim cu un volum mult prea ridicat. STRIX Fusion 500

Este un caz în care alegerea s-a făcut în detrimentul practicalității. Una pe care o înțelegem, deoarece căștile fără amprente arată absolut senzațional. Referitor la confort – după șase ore de utilizare, deși discutăm de o pereche de căști voluminoasă, care include o tonă de hardware la interior, nu am înregistrat nici cea mai mică urmă de disconfort. Singura plângere masivă este faptul că se mai poate deconecta cablul USB care alimentează și atașează căștile la PC sau Playstation, în cazul în care dai din cap de parcă ai fi la concert. În rest…Fusion 500 sunt niște căști premium. Ne-au plăcut extrem de mult la capitolul confort si design – de la aspect, combinația de metal cu plastic și policarbonat, până la confortul cupelor și ergonomie. 

ASUS STRIX Fusion 500 căști propun sunet surround virtual 7.1, ceea ce înseamnă că spațierea sunetului este emulată de cele două difuzoare. Cei de la ASUS au văzut o oportunitate destul de interesantă aici, alegând să ducă seria Fusion un pic mai sus – au implementat, pe lângă un DAC, și un AMP, ambele în formă de chip, pentru a asigura o calitate a sunetului cât mai bună. Ce ne-a mai plăcut foarte mult, este și faptul că poți să activezi sau să dezactivezi funcția 7.1 apăsând un singur buton pe cască. STRIX Fusion 500

Noi le-am încercat atât pe PC, cât și pe Playstation 4, iar rezultatul testelor noastre este ușor surprinzător chiar și pentru noi – Fusion 500 este o pereche de căști gândită pentru gaming. Sunt câteva mici probleme pe care un veteran sau un audiofil le-ar putea ridica la fileu, spre exemplu absența bass-ului și mediile ușor înfundate însă, așa cum am spus și mai devreme, Fusion 500 sunt gândite pentru gameri, nu pentru muzică. Asta, în ciuda difuzorului ASUS numit Essence, care pretinde un bass puternic…în jocuri.

Spațierea sunetului, indiferent de ce joc discutăm, este genială, fără să te inducă în eroare, Fusion 500 fiind o cască ideală pentru cei care joacă titluri care se bazează foarte mult pe sunet – vezi CS:GO. Din acest motiv, soluția unui singur chip pentru DAC și AMP are o logică și anume că, ASUS urmărește să ofere un sunet calibrat pentru un anumit tip de sunet, iar în acest caz, au reușit cu brio prin aceste Fusion 500.  Singurul lucru de care ne putem plânge, realmente, este microfonul, care sună ușor înfundat, cu ceva pop-uri pe vocale; problemă care se rezolvă cu un burete și ceva iscusință.

STRIX Fusion 500

Așadar, ASUS STRIX Fusion 500 este o pereche de căști care ne-a impresionat dar care, repetăm, este gândită pentru gaming. Să nu te aștepți la o pereche de căști pentru audiție deoarece, așa cum le sugerează și numele, Fusion 500 reprezintă o fuziune între tot ceea ce are mai bun de oferit industria audio, combinat cu o serie de cerințe auditive pe care doar un gamer le poate aduce la masa unui producător.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button