MORE

Asus ProArt PA329Q – Asus numara biti si castiga detasat

Liniile de monitoare adresate profesionistilor au in general doua caracteristici distincte: Prima, este ca sunt ingrozitor de scumpe. A doua, este ca se vad impecabil. Iar Asus ProArt PA329Q este fara doar si poate unul dintre cele mai bune monitoare adresate productivitatii.

Actualizat in 29 Aprilie 2016: Colegul Vlad a scris un review mult mai detaliat al lui ProArt PA329Q. Va invitam sa il cititi.

Daca pana mai acum 10 ani Asus erau cunoscuti in mare parte pentru productia de placi de baza, incet si-au diversificat aria de experitiza si s-au apucat de produs si monitoare, telefoane si alte dispozitive. Succesul gamei ROG credem ca merita amintit aici, dar, in cazul de fata, acest Asus ProArt pare sa fie o monitorul ideal pentru editori video, fotografi sau, de ce nu, pentru cei care doresc o imagine naturala. 

ASUS ProArt PA329Q Fata

Asus ProArt PA329Q vine cu un ecran IPS de 32 de inci UltraHD, asta insemnand ca un potential client se poate bucura de o rezolutie 4K cu unghiuri de vizualizare de 178 de grade. Rezolutia UltraHD la 60Hz este asigurata printr-un port DisplayPort 1.2 sau in 30 de Hz in 4K prin HDMI 2.0. De unde concluzionam ca Asus s-au indeletnicit sa includa cea mai noua conectica si cea mai noua telnologie pe acest monitor ProArt.

Mai mult, Asus au tinut mortis sa includa un panou IPS in 10 Biti, asta insemnand ca „doar” 1.07 miliarde de culori sunt afisate, compatibil in proportie de 100% cu gama Adobe RGB. Panoul cu o adancime de culoare ridicata si Look-up Table-ul pe 14 biti asigura gradiente netezi atunci cand se lucreaza cu un gamut foarte larg, precum Adobe RGB. Asus mai garanteaza si o deviere de la culoare, DeltaE, de doi sau mai putin.

Asta inseamna ca orice imagine afisata de monitor, odata calibrat, va fi cu atat mai aproape de realitate. Includearea unui Mini DisplayPort este si ea o surpriza placuta pentru oricine lucreaza de pe un Mac echipat cu un Mini DisplayPort sau cu unul Thunderbolt. Un lucru pe care profesionisti care lucreaza cu video sau fotografie il considera imperativ in prelucrarea de material brut.

Asus ProArt PA329Q Porturi

Pe langa rezolutia de 3840 pe 2160 pixeli si rata de refresh de 60 de Hz, monitorul ne-a uimit cu numarul mare de facilitati incluse pentru a face interactiunea cu acesta mult mai usoara. Asus au pastrat navigarea meniului cu ajutorul unui joystick, lucru care l-am mai spus in trecut si il repetam si acum, este unul dintre cele mai usoare moduri de a naviga un meniu de monitor.

Gratie unei conexiuni USB 3.0 acesta ofera nu numai 3 USB 3.0 full power pe laterala monitorului, dar si un cititor de carduri, asa ca daca ti-ai conectat de exemplu laptopul la monitor si doresti sa te apuci de munca, nu trebuie sa mai o interactiune cu PC-ul sau Laptop-ul. De altfel, intreaga filozofie de design este cat mai simpla cu putinta. Linii simple, fara elemente complicate, picior glisant ce permite intoarcerea pe verticala a panoului, Asus ProArt PA329Q avand un aspect de monitor sobru, ba chiar distins.

Asus ProArt PA329Q laterala

In concluzie ne-am indragostit Asus ProArt PA329Q. Este unul dintre cele mai usor de calibrat monitoare de pe piata. Un meniu usor de navigat, dar ceea ce ne-a placut este nivelul de claritate pe care acest monitor il afiseaza dupa ce ai pus un spider pe el. Are probleme? Noi nu am putut sa gasim. Iar daca esti un pasionat, care petrece zeci de ore pentru un cadru perfect, meriti acest monitor de la Asus.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button