GamingPC&ConsolesReviews

Review ASUS CG32UQ – Monitor pentru console sau TV glorificat?!

Gaming-ul pe consola a fost mereu cea mai populara forma a acestei activitati. Unde un PC de gaming nu este chiar accesibil pentru oricine, iar biroul dedicat mananca spatiu, o consola e o varianta buna. Din aceast cauza consolele sunt mult mai des intalnite in casele oamenilor. Dar ce se intampla daca vrei sa combini spatiul dedicat unui PC cu accesorii si tot ce ai nevoie, cu o consola de gaming? Se intampla un monitor precum ASUS CG32UQ. Astazi vom vedea ce poate face un display pentru gaming pe consola si cu ce este special!

ASUS CG32UQ: Monitor sau televizor?

In primul rand, consola este asociata adesea cu televizorul; la randul sau, acesta este asociat cu diagonalele mari. ASUS CG32UQ este un monitor cu o diagonala nu foarte mare, la numa’ 32 de inci. Pe langa diagonala, vorbim si despre rezolutie. Un total de 3840×2160 de pixeli formeaza rezolutia 4K a monitorului, iar specificatii precum 95% acoperire a spectrului de culoare DCI-P3 si suport pentru DisplayHDR 600 nu fac decat sa completeze experienta.REVIEW ASUS CG32UQ

Un alt lucru care diferentiaza ASUS CG32UQ de un televizor este si timpul de raspuns. TV-urile nu prea sunt gandite pentru timpi de raspuns mici, rate de refresh mari si alte caracteristici de gaming. Monitorul celor de la ASUS ofera in schimb un timp de raspuns de 5ms. Ca tot am ajuns la tehnologii care imbunatatesc experienta de joc, trebuie sa spun si ca acest monitor are suport AMD FreeSync, astfel jocurile vor rula mai fin, fara a mai aparea intretaieri ale imaginii.

Acest monitor are si o asemanare cu TV-ul clasic: telecomanda. Doar ca aici, aceasta are scopul de a controla meniul OSD Gaming-Style. Adica un meniu OSD clasic cu o tema care se presupune c-ar trebui sa fie de gaming (orice ar vrea sa insemne asta) care mi se pare ca se misca greoi si incearca poate putin prea mult sa iasa in evidenta. Pe partea de conectivitate ASUS CG32UQ iti permite sa conectezi cam tot ce vrei. Cum face asta? Cu ajutorul celor trei porturi HDMI, un DisplayPort, un jack pentru casti si trei USB-uri.

Diferenta este si fizica!

ASUS CG32UQ nu ofera doar o lista de detalii stufoase si tehnologii demne de titulatura de monitor de gaming. Experienta pe care producatorul doreste sa o ofere utilizatorilor este in stransa corelatie si cu partea hardware. Aici, detalii precum talpa monitorului care ofera suport pentru doua gamepad-uri si USB-uri dedicate pentru incarcare, nu fac decat sa confere si mai multa valoare produsului. Acesta beneficiaza si de Halo Sync, sau in limba romana, o banda de LED-uri integrata care are scopul de a lumina suprafata la care monitorul este asezat cu spatele; lumina ambientala integrata, mai pe scurt.

Stand-ul monitorului este greu, dar asta ii ofera si avantajul stabilitatii. In plus, merge ajustat si pe inaltime pentru a se potrivit mai usor pe diverse birouri. ASUS CG32UQ ofera si un sistem audio foarte potent; este vorba de doua boxe care sincer, pot sa se bata cot la cot cu solutii integrate in televizoare fara nici un fel de problema. Asta se datoreaza colaborarii cu harman/kardon care s-au asigurat ca jocurile tale se vor auzi la fel de bine pe cat se vad.

Ca orice produs, are si puncte mai putin bune

Cand vine vorba despre minusurile pe care cineva le-ar putea gasi la ASUS CG32UQ avem cativa favoriti care ies in evidenta foarte usor. Cea mai mare problema din punctul meu de vedere este integrarea software. Va previn de pe acum, aceasta este o parere subiectiva, dar jur ca nu pot intelege cine s-a gandit ca meniul ala este bine implementat. Este destul de sarac si nu iti ofera control asupra volumului, setarilor HDR sau prea multe caracteristici avansate. Este pus mai mult pentru a se integra in tema de gaming, dar cred ca unul clasic ar fi fost mai util.

Pe partea de ecran, vreau sa scot in evidenta consistenta imaginii cand privesti dintr-un unghi mai strans deoarece este un plus. Reusesti cu succes sa joci un co-op si in patru persoane, fara ca vreunul dintre voi sa simta ca pierde din calitatea jocului. In schimb, ASUS CG32UQ prezinta bleeding pe margini. Un lucru care pe mine nu m-a incantat deloc. Stateam si ma gandeam, dar am realizat prea tarziu si nu mai am jucaria la mine ca sa vad daca dezactivarea HDR-ului are vreo influenta aici. Din pacate, nu ai cum sa-l controlezi, astfel poate ceva este in neregula acolo si duce la asta.

Monitor de gaming pentru console – Da sau nu?

Ramane insa o chestiune pe care eu nu o pot intelege. Unul dintre cele mai solide argumente ale unei console este pretul mic comparativ cu un PC de gaming si faptul ca merge cu un cablu HDMI la orice, in mare parte. ASUS CG32UQ pur si simplu nu face destul cat sa justifice pretul de aproximativ 4000 de lei. Nu pentru mine cel putin. Locul in care il vad numai bun in schimb, este pentru cineva care are un PS4 si/sau Xbox One, dar in acelasi timp si un PC. In acest fel, ai un singur monitor pentru toate trei dispozitivele. Comuti intre ele super simplu si te bucuri in continuare de HDR, FreeSync si sistemul audio foarte bun care poate inlocui cu succes boxele de birou. Poti sa-ti stochezi si controllere-le si ai si USB-uri la indemana pentru incarcare.

ASUS CG32UQ este un monitor de gaming pe console care in sfarsit ofera sens acestei categorii. De ce zic asta? Are cam toate dotarile necesare pentru a te juca pe consola si ofera chiar si in plus. Bine, un lucru de asteptat in categoria asta de pret. Din pacate are cateva neajunsuri, astfel il vad drept un produs pe care il va cumpara cineva care chiar are nevoie de el si stie sa-l foloseasca la capacitatea sa maxima.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button