PC

Review ASRock G10 – PC de gaming, periferice de gaming, router… de gaming!

Lupta pe piata de routere a devenit una foarte dificila pentru producatori, in acest moment existand destule companii care ofera solutii puternice, asadar este greu ca un producator sa se impuna cu ceva nou in acest domeniu. ASRock G10 este un router interesant care ofera ceva in plus fata de restul producatorilor, pe langa vitezele mari acesta vine in pachet si cu un adaptor HDMI cu ajutorul caruia puteti face stream la o sursa de semnal video, adica puteti sa va jucati pe tv folosind Miracast sau il puteti transforma intr-un router portabil. Rezolutia semnalului video este de maxim 1080p.

Designul routerului este foarte asemanator cu o consola plasata vertical. Ca si conectivitate avem la dispozitie doua porturi USB 3.0, suport pentru WiFi pe 2.4GHz si 5GHz, care suporta patru canale si o viteza de maxim 1733Mb/s pe standardul AC si 800Mb/s pe standardul N, asadar avem in total o viteza pe wireless de 2533Mb/s. Aceste viteze sunt future proof tinand cont ca majoritatea dispozitivelor nu au module WiFi AC care sa depaseasca 1300Mb/s sau module N care sa depaseasca 150Mb/s. La interior putem spune ca regasim un mic PC, acesta are un procesor dual core la o frecventa de 1.4GHz cu 512MB RAM si 256MB pentru stocarea sistemului de operare.

Cele doua porturi USB 3.0 suporta atat conectarea unei imprimate, cat si a unei unitati de stocare, asadar puteti conecta un HDD extern pe care sa stocati filmele si muzica preferata pe care o puteti apoi accesa de oriunde. Routerul mai are o functie interesanta, si anume un senzor infrarosu care poate invata frecventa unei telecomenzi, asadar puteti transforma routerul in telecomanda. Pentru a utiliza functia de telecomanda exista o aplicatie mobila care permite accesul permanent la router. Routerul este oarecum compact spre deosebire de alte modele, gratie antenelor „ascunse”, acesta poate fi un avantaj. Dezavantajul ar fi imposibilitatea de a schimba antenele cu unele mai puternice, astfel sunteti nevoiti sa apelati la un WiFi repeater. Am testat routerul pe o conexiune Gigabit cu logare PPPoE, iar viteza maxima atinsa a fost de 930Mb/s, asadar ASrock G10 se descurca extrem de bine.

Articole asemanatoare

Back to top button