PC

Review AMD Athlon X4 880K + Cooler Wraith – Gaming la pret redus!

Gaming-ul la buget redus este un subiect foarte discutat, multi dintre utilizatori fiind confuzi la alegerea unui procesor. AMD Athlon X4 880K Black Edition este un procesor care se invarte in jurul sumei de 400LEI si este dedicat celor care doresc un sistem pentru jocuri, dar nu dispun de un buget prea mare.

Procesorul este pe socket FM2+, acel socket care este cunoscut pentru procesoarele de tip APU; insa modelul Athlon nu are un GPU integrat, din acest motiv si pretul este mai mic, in schimb acesta suporta overclock, mutliplicatorul fiind deblocat. AMD Athlon X4 880K este un procesor cu patru nuclee, dupa cum ne sugereaza si numele, are un TDP de 95W si functioneaza la o frecventa de 4GHz, care urca prin Turbo pana la 4.2GHz. Pentru testare am primit si noul cooler AMD Wraith. Noul cooler este semnificativ mai mare decat cel vechi, mai eficient si in plus mult mai silentios.

AMD Athlon X4 880K 4

Placa de baza folosita pentru testare este un MSI AC88XI V2, iar placa video un Gigabyte Windforce R9 390. Placa de baza ne-a permis un overclock al procesorului la 4.5GHz, suficient cat sa nu faca bottleneck placii video, asadar am inceput testarea in Tomb Raider cu setarile puse pe Ultimate si rezolutie de 3200×1800 pixeli.

AMD Athlon X4 880K 2

Am ramas surprinsi sa vedem cat de bine se descurca in aceasta rezolutie, jocul avand o medie de peste 30 de cadre pe secunda. Urmatoarea setare a fost de 1920×1080 pe Ultra, unde jocul a mers cu peste 100 de cadre pe secunda, adica mai mult decat suficient. In timpul testarii coolerul s-a descurcat foarte bine, acesta invartindu-se undeva la 2200RPM, iar temperatura procesorului a ajuns la maxim 80 de grade. Felicitari AMD pentru decizia de a schimba coolerul stock cu unul mult mai performant, si asteptam cu nerabdare noua generatie de procesoare ZEN.

AMD Athlon X4 880K 1

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button