MORE

Revansa umanitatii. AlphaGo a fost provocat de cel mai bun jucator din lume.

Cand AlphaGo l-a invins pe Lee Sedol, parea de parca soarta rasei umane era pecetluita… in sensul ca nu mai erau mari sanse sa castige la Go impotriva unui AI vreodata. Dar exista o urma de speranta.

Lee Sedol era in momentul infringerii sale doar al patrulea jucator din lume la Go, iar acum jucatorul numarul unu a dezvaluit ca vrea sa provoace AI-ul construit de DeepMind.

Ke Jie este un tanar de 18 ani din China, aflat in momentul actual clasta pe cea mai inalta treapta a talentului. Inainte de meciul dintre AlphaGo si Lee Sedol, acesta a declarat ca nu are nici un interes in a se lupta cu un AI, deoarece nu vroia ca AI-ul sa ii copieze stilul de joc. Dar dupa ce AlphaGo a invins, si-a schimbat declaratia, iar acum este dornic de lupta.

Ke Jie este convins ca poate invinge AI-ul, chiar daca predecesorul sau a pierdut cu scorul de 4 la 1. Meciul dintre Ke Jie si AlphaGo va avea loc pana la sfarsitul acestui an, detaliile urmand sa fie stabilite pe parcursul urmatoarelor luni.

Avand in vedere ca acum AlphaGo stie deja sa joace pe cat de bine putea Lee Sedol, care credeti ca sunt sansele lui Ke Jie?

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button