GamingRSS PaginaDeMedia

Return to Rapture este campania iubitorilor de Half-Life Alyx și BioShock

VR-ul începe să prindă, iar ce mod de a profita de asta este mai bun decât să te joci Half-Life Alyx? Păi, probabil să îți placă și seria BioShock, pentru că cineva tocmai a creat co campanie pentru Alyx care ia tot ceea ce iubim din primul BioShock și-l trântește în VR-ul Half-Life Alyx. Și nu, nu este doar un mod sau ceva random fan-made. Campania Return to Rapture are și o poveste și propriul soundtrack.

Cumva, rasa de extratereștri Combine au ajuns în Rapture, visul utopic al lui Andrew Ryan transformat în azil de nebuni. De aici, este de datoria ta să faci pe dracu’-n patru și să rezolvi problema mică-mare de a găsi presupusa servietă care conține secretele lui Ryan cu privire la ADAM înainte urâților extra-dimensionali. Însă nu asta este cireașa de pe tort, ci faptul că cel care a creat Return to Rapture a ales să păstreze aceleași elemente din Half-Llife Alyx, precum UI-ul și schema de control, adăugând în schimb tropii din primul BioShock, adică audio diaries, vita chambers, chiar și plasmids și little sisters machines.

Campania este alcătuită din opt episoade, Return to Rapture beneficiind de propriul soundtrack original și de voice acting divers, grație actorilor implicați în proiect. Aș putea spune că acest mod-campanie, disponibil pe Steam, arată foarte bine și, din trailer, chiar reușește să mă arunce violent în scaunul nostalgiei, oferindu-mi un șoc electric fix în locul acela al creierului care manifestă dorința de a rejuca seria BioShock. Din păcate, nu am avut ocazia să încerc Half-Life Alyx, dar poate că voi, cei care ați trecut prin el și v-a plăcut, veți fi interesați de mashup-ul acesta care este foarte bine ochit și face uz de cele mai bune mecanici și elemente ale ambelor lumi.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button