RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Rețeaua Europeană de GPS a picat

Uniunea Europeană a depus ceva efort de câțiva ani la a crea propria sa rețea de sateliți de poziționare globală, sub forma sistemului de GPS Galileo. Motivul pentru care Europa are nevoie de așa ceva este că nu poate depinde mereu de sateliții lansați de SUA sau de Rusia, dar în ultima vreme cam asta a trebuit să facă.

Rețeaua Galileo a picat în ziua de 11 iulie, iar în momentul în care acest articol este redactat, situația nu a fost rezolvată. Din cei 26 de sateliți aflați pe orbită, doi se află momentan în testare, iar restul nu sunt utilizabil. Asta nu înseamnă că sateliții au fost atacați de vreun Skynet sau devorați de vreun Galactus, încă sunt întregi și în siguranță, fără să fi suferit vreun defect.

Problema nu este cu sateliții în sine, ci cu echipamentul de la sol. Mai exact, cu o stație din Italia folosită folosită pentru a sincroniza sateliții. Fără această stație, sistemul nu prea are cum să funcționeze așa cum trebuie. Până ce problema va fi rezolvată, nu este recomandată folosirea rețelei Galileo.

Din fericire, componenta ce ține de poziționarea în caz de urgență, folosită pentru a determina locația celor sinistrați pe mare sau prin munți, încă mai funcționează.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button