PC&Consoles

Microsoft avea vise mari pentru Xbox One

Nu se poate spune că Xbox One a fost succesul la care se așteptau Microsoft și NSA. Situația a început să meargă atât de rău încât compania a decis că nici nu mai are rost să anunțe numărul de unități vândute. Iar acum știm și de ce, pentru că indiferent cât ar anunța, ar fi la câțiva parseci distanță de unde spera Microsoft să ajungă.

Phil Spencer, omul care a preluat cârma diviziei Xbox după ce Don Mattrick a plecat să împingă Zynga mai departe către pierzanie, a dezvăluit ce spera Microsoft de la Xbox One.

În cuvintele sale:

Obiectivul pe care îl avea echipa era să ne dăm seama cum putem vinde 200 de milioane de console de jocuri. Nu am văzut vreodată o consolă vânzând atât de mult. Cea mai mare consolă individuală, Playstation 2, a reușit cam 120 de milioane de unități sau pe undeva pe acolo.

Modul prin care echipa Xbox a încercat să facă noua consolă succesul istoric la care se spera era prin transformarea sa în punctul focal al divertismentului, acționând ca atât ca o consolă de jocuri, un Blu-Ray player și ca decodor pentru televiziune. Microsoft a deschis până și propria divizie de produs conținut pentru televiziune… care a murit foarte rapid. Succesul acesta implica o schimbare în obiceiurile de utilizare a televizorului din partea publicului, una care punea consola în centrul atenției și care nu prea s-a produs, pentru că mai implica ceva înainte de asta.

Consola Xbox One trebuia să fie deja foarte bună pentru jocuri, trebuia să atragă un public suficient de mare, satisfăcut, care cu timpul se putea bucura de mai multe funcții adăugate consolei. Desigur, Xbox One n-a avut acest noroc, pe partea de jocuri tot șchiopătând, din cauza anumitor dezastre precum Kinect, conexiunea permanentă la internet și inițiala imposibilitatea de-a folosi jocuri la mâna a doua.

Xbox One încă mai încearcă acum să fie pe placul gamer-ului de rând, înainte ca Microsoft să mai aprobe planuri de extindere. Spencer încă mai speră să se ajungă acolo, consola dând semne că începe să se extindă dincolo de jocuri, fiind folosită adesea pentru streaming prin servicii ca Netflix… deși cam asta poate face și cam orice televizor modern care poate fi conectat la internet.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button