PC&Consoles

Resident Evil provaca un incident international

Putine sunt situatiile in care se poate spune ca un joc a provocat un incident interantional. Sigur, Modern Warfare 2 a provocat probleme in Rusia si fiecare joc in care apare China si Coreea de Nord au provocat probleme pe acele meleaguri, dar nu s-a ajuns vreodata pana la acest nivel.

Cu patru ani in urma, Capcom a incercat sa promoveze seria Resident Evil prin metodele sale traditionale de marketing. De data aceasta nu a mai fost vorba despre ascunderea unor parti de corp false cu bucati de carne de natura animala printr-un oras, unde au inceput sa putrezeasca si sa devina focare de infectie. In 2012, compania a decis sa faca un abator fals in care erau stocate bucati de carne care pareau sa fi provenit de la oameni. Era o manevra de marketing socanta, dezgustatoare, dar eficienta la a atrage atentia.

Din nefericire pentru Capcom, imagini de la acel abator au fost preluate acum, patru ani mai tarziu, de inamicul a tot ceea ce inseamna comunicare coerenta si transmitere a faptelor adevarate, Social Media. O poza de la acel abator fals, alaturi de acuzatii ca ar proveni de la un abator secret din China, s-au ivit pe Facebook. Acuzatia spunea ca din cauza numarului redus de cimitire, guvernul Chinei a inceput sa faca lucruri foarte macabre, precum trimiterea cadavrelor sub forma de carne de consum catre Zambia. Postarea de Facebook a fost stearsa dupa ce s-a dovedit a fi complet falsa, iar persoana care a inceput totul probabil dorea sa isi ascunda urmele in cazul in care este luata la intrebari despre o incercare de-a incita un incident international.

Stirea socanta a fost apoi preluata apoi de diverse publicatii din Africa de Sud si a circulat atat de mult incat guvernul a trebuit sa se implice. Ambasadorul Chinei in Zambia a trebuit sa faca o declaratie publica conform careia stirea este falsa, iar autoritatile Zambiei au inceput sa faca o investigatie.

Totul pentru ca cineva a vrut like-uri pe Facebook si pentru ca Resident Evil tinde sa aiba campanii de promovare oribile.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button