Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

RESET THE NET! Un proiect ambitios care-ti apara intimitatea pe net!

/
/
/
/
image

Acum un an, Edward Snowden oferea informatii care zguduiau America si, odata cu ea, intreaga lume. Toata lumea stia ca exista programe guvernamentale care tintesc indivizi anume pentru a verifica daca acestia sunt sau nu „teroristi”. Chiar si inainte de aceasta scurgere de informatii s-au tras semnale de alarma, precum cel al pustiului din Dallas care a fost arestat pentru o gluma in timpul unui joc de League of Legends. Nivelul de paranoia era in crestere, cand au venit confirmarile lui Snowden. 

Si, pentru a marca aceast moment, sustinatorii Internetului LIBER au lansat o campanie anti-control numita „RESET THE NET”. Titani ai tehnologiei sau ai telecomunicatiilor precum Google, Mozilla sau Reddit s-au angajat in aceasta actiune, si Snowden insusi si-a manifestat sustinerea pentru acest proiect ambitios.

Reset the Net urmareste sa opreasca colectarea de meta-date si sa puna puterea direct in mainile utilizatorilor de internet. Ideea este ca grupul care sustine aceasta miscare numita „Lupta pentru viitor”, este format din  mai multe companii, acestea angajandu-se sa creeze instrumente de criptare pentru utilizatori si sa ii ajute in mod activ pentru a combate colectarea de date, dar si sa protejeze dreptul fundamental al intimitatii pe internet.

Pana acum, zeci de companii s-au alaturat, acestea adaugand diverse protectii suplimentare website-urilor si aplicatiilor mobile. De exemplu, Google a anuntat Marti ca va lansa codul sursa pentru o extensie Chrome care lasa utilizatorii sa-si protejeze email-ul cu o criptare end-to-end.

Este surprinzator sa vezi companii precum cele din Top 100 ca se implica in protejarea intimitatii utilizatorului, proiectul Reset the Net fiind o initiativa la care oricine poate adera oricand si oriunde. Site-ul care poate fii accesat de AICI te invata ce si cum sa faci pentru a te proteja de o eventuala „minare” a informatiei si iti pune la dispozitie si un kit de programe care sa te protejeze, asta incluzand si SMS-urile, apelurile telefonice, browsing-ul sau criptarea de baza.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar