Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Republic of Gamers va lansa primele laptopuri de pe piață cu Radeon RX 6800M

Republic of Gamers a anunțat lansarea a două laptopuri care vor fi dotate cu hardware AMD din cap până-n picioare. Aceste modele fac parte din gama Strix G Advantage Edition și vor folosi cele mai puternice chip-uri ale producătorului de procesoare și plăci video. Asta înseamnă că dotarea cea mai puternică va fi formată din procesorul AMD Ryzen 9 5900HX în combinație cu o soluție grafică Radeon RX 6800M.

Republic of Gamers și AMD oferă soluția optimă pentru gaming în mișcare

Noile laptopuri de la ROG nu sunt doar puternice, ci beneficiază de o mulțime de caracteristici speciale care ajută la experiența de utilizare. Una dintre acestea este ROG Intelligent Cooling care se asigură că temperaturile vor fi mereu bune prin intermediul unui compus termic din metal lichid care este aplicat și pe procesor, dar și pe placa video. Iar pentru a spori și mai mult răcirea, ROG a dezvoltat o cameră de vapori extrem de eficientă care acoperă componentele critice, inclusiv VRM-ul cu 16 faze.

Republic of Gamers Strix G Advantage Edition Full AMD

Laptopurile Strix G Advantage Edition le permit gamerilor să aleagă între un panou FHD la 300Hz pregătit pentru competițiile e-sports și un panou WQHD (1440p) la 165Hz. Ambele variante vin cu suport pentru AMD FreeSync Premium și oferă o experiență de gaming extrem de fluidă. Șasiul sportiv al noilor laptopuri de la Republic of Gamers este conceput pentru a impresiona în orice arenă de joc. Exteriorul unic are referințe subtile la ADN-ul AMD, capace Armor care pot fi personalizate și iluminare Aura Sync.

Primele laptopuri din lume cu Ryzen 9 5900HX și Radeon RX 6800M

Laptopurile de gaming Strix G Advantage Edition sunt primele care utilizează noul Radeon RX 6800M, cel mai puternic chip din seria mobilă Radeon RX 6000. Aceste noi procesoare grafice le conferă laptopurilor performanțe de ultimă generație și eficiență energetică. Au la baza arhitectura RDNA2 și combină tehnologia Ray Tracing cu puterea de procesare pentru a obține imagini cât mai realiste. Placa video din noile laptopuri va putea atinge impresionanta frecvență de 2.300MHz în gaming, iar în modul Turbo aceasta ar putea urca până la 2.600MHz.

Procesorul AMD Ryzen 9 5900HX este fabricat pe arhitectura de 7nm a producătorului și este proiectat de la zero pentru a oferi cea mai bună performanță posibilă în jocuri pe o platformă mobilă. Acesta dispune de opt nuclee și 16 fire de execuție pentru a accelera sarcinile de lucru intensive. Răcirea avansată ajută procesorul să funcționeze cu până la 90W, iar utilizatorul îi poate extinde limita de putere și mai mult cu ajutorul utilitarului ROG Armoury Crate.

Republic of Gamers Strix G Advantage Edition Full AMD

Memoria va ajunge până la 32GB DDR4-3200, iar pe partea de stocare primim SSD-uri NVMe de până la 1TB pentru a scădea cât mai mult timpii de încărcare ai jocurilor. Strix G Advantage Edition vine de asemenea cu un port M.2 suplimentar care facilitează un upgrade pe partea de stocare în viitor.

Disponibilitate și preț

Laptopul ROG Strix G15 Advantage Edition va ajunge pe piața românească la sfârșitul lunii iunie, prețurile pornind de la aproximativ 7999 lei (taxe incluse). Modelul de 17″, Strix G17 Advantage Edition va fi disponibil începând cu luna iulie 2021.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button