MORE

Replica Mark(a) Zuckerberg: „Apple ar trebui sa-si mai ieftineasca produsele!”

Mark Zuckerberg isi incheie anul cu o urare pentru… Apple (!), dupa ce directorul acestei companii, Tim Cook, a publicat o scrisoare deschisa in care deplangea felul in care unele servicii online gratuite tind sa-si transforme clientii in produse si sa castige din colectarea datelor personale.

Chiar si nou-venitul Eloo, considerat un serviciu anti-Facebook, isi incheie manifestul cu urmatoarele cuvintel: „Nu esti un produs!”. Zuckerberg a contraatacat zilele trecute si a declarat, intr-un interviu acordat revistei Times, ca afirmatiile lui Tim Cook sunt ridicole: „O suparare de-a mea este ca din ce in ce mai multi oameni considera ca o afacere bazata pe publicitate nu se potriveste cu dorinta clientilor tai. Cred ca este cel mai ridicol concept. Crezi ca daca platesti produsele Apple esti pe aceeasi treapta cu ei? Daca ai fi pe aceeasi treapta cu ei, atunci poate ca ei ar trebui sa-si mai ieftineasca produsele”.

Seful Facebook a insistat ca, daca directorul Apple ar face un efort si ar tine cont de parerea clientilor, atunci produsele Apple ar fi mult mai ieftine. „In urma cu cativa ani, utilizatorii serviciilor de Internet au inceput sa realizeze ca, atunci cand un serviciu online devine gratuit, nu mai esti un simplu client. Ci un produs. Dar noi, la Apple, credem ca o experienta deosebita pentru clienti nu ar trebui sa fie platita cu pretul intimitatii noastre”, spunea Tim Cook, in urma cu cateva luni.

Tags

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close