Știri IT

ReFlex: Primul telefon complet flexibil si incasabil

De cand au inceput sa apara ecranele OLED, toata lumea se intreaba cand oare va sosi primul telefon cu adevarat flexibil. Sigur, au fost telefoane cu ecrane curbate si care se pot oarecum indoi… cateodata chiar si cand nu trebuie, dar un smartphone cu adevarat flexibil si functional nu a prea existat pana acum. Aici intervine ReFlex.

Universitatea Qeens a realizat un telefon capabil sa fie indoit, si nu doar ca o functie care sa il faca mai putin probabil sa se sparga, ci care se foloseste de aceasta proprietate pentru control.

Dispozitivul este construit folosind un ecran flexibil OLED facut de LG, cu o rezolutie de 1280×720, alaturi de o serie de senzori de indoire si chiar motoare de feedback haptic. Asta inseamna ca exista un raspuns tactil pentru ceea ce faci.

Exemplele date pentru utilitatea acestei metode de control este cea de a da paginile unei carti si de a controla Angry Birds, iar rezultatul este foarte impresionant.

Desigur, acesta este doar un prototip facut de cercetatori, nu de ceva realizat de o companie cu miliarde si miliarde de dolari pe care ii poate investi in dezvoltarea de tehnologie. Asa ca nu exista inca un produs efectiv. Insa, cercetatorii vor sa prezinte acest telefon mai multor companii, sperand ca in urmatorii 5 ani sa fie disponibil pe paiata un telefon similar cu ReFlex.

Pe langa avantajul ca poate fi indoit pentru a permite metode noi de control, ReFlex mai are si atuul foarte important ca este imposibil de spart. Bine, daca incerci tare mult ai putea crapa circuitele integrate, dar acestea au o suprafata foarte mica, in comparatie cu un telefon normal.

Ecranul in sine nu va avea vreun fel de problema, pentru ca nu poate fi spart. Ar putea fi rupt, daca te iei la bataie cu cainele tau, dar in nici un caz spart.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button