MORERSS PaginaDeMediaTECH

Reevo este o bicicleta electrica hubless adusa parca din TRON

Sa-mi fie cu iertare, dar eu am aflat de trendul acesta al bicicletelor electrice abia de curand. Probabil pentru ca nu am luat contact foarte mult cu aceasta arie a tehnologiei. Dar, chiar si asa, bicicleta despre care voi vorbi astazi mi-a atras atentia din mai multe motive.

Am dat intamplator de Reevo. Este o bicicleta electrica hubless, adica fara ax si spite, una din trasaturile definitorii pe care compania Beno le-a imaginat atunci cand au proiectat modelul.

E greu sa reinventezi roata…

Dezvoltatorii din Seattle au fost nevoiti sa ia in calcul o sumedenie de aspecte atunci cand au decis sa construiasca o bicicleta hubless. Partea draguta este ca aceste aspecte au fost tratate cu seriozitate, iar rezultatul este un model deosebit, cu functii si mecanisme interesante.

Pentru ca roata nu are ax si spite, Reevo a redefinit modul in care franele, directia si echilibrul functioneaza. Mai mult decat atat, a fost modificat si modul in care legatura dintre cauciuc si janta se comporta.bicicleta electrica

De fapt, daca ne uitam mai atent, rotile bicicletei Reevo nu au jante traditionale. Pentru asta, echipa a facut o serie de ajustari si inovatii. In timpul deplasarii, „jantele” nici macar nu se clintesc. Miscarea de rotatie este realizata doar de sistemul de glisare implementat pentru anvelopele bicicletei.

Si pentru ca „jantele” sunt incremenite, Beno au introdus o serie de LED-uri si lumini de avertizare exact pe ele, pentru un plus de eleganta si subtilitate.

Avand in vedere ideea indrazneata, Beno si-au asumat faptul ca rotile hubless for avea un impact considerabil asupra intregii constructii si a functionarii (Da, poate sa si franeze, Doamne ajuta).

De aceea, compania precizeaza ca Reevo, in stadiul sau de e-bike single-speed, are o baterie care ii permite sa se deplaseze pe o distanta de pana la 60 km. Si pentru ca totul se rezuma obsesiv la roti, acestea au fost supuse unor teste de greutate de pana la 120 kg, pe care le-au trecut cu succes.

bicicleta electrica

Reevo este si un amalgam de gadget-uri si smecherii

Lasand fizica in seama expertilor, as vrea sa trec in revista si sumedenia de functii introduse pe Reevo.

In primul rand, avem un sistem inteligent de pedalare, care se adapteaza in concordanta cu tipul de teren si cu dificultatile acestuia. Sistemul monitorizeaza viteza, cuplul, cadenta si tine cont si de un accelerometru.

Cred ca este pentru prima data cand o bicicleta electrica vine cu un sistem antifurt incorporat in roti, pe care il poti bloca si debloca folosind amprenta. Da, Reevo face uz de securitate biometrica pentru a tine la distanta clestii aceia super nasoi care pot rupe lacatele.

bicicleta electrica

Avem si un cric retractabil, ascuns, si, mai important, un senzor GPS si antifurt care detecteaza miscarea si trimite notificari si pe telefon.

Vorbind de telefon, ghidonul bicicletei vine cu un suport foarte util si comod pentru acesta, care parca ti-l  transforma intr-un computer de bord atunci cand te deplasezi, alaturi de un port USB.

Un accesoriu bonus foarte dragut este si „borseta” trendy si impermeabila Reevo, care se ataseaza fix in mijlocul rotilor. Te-ai saturat de cos la bicicleta si vrei sa te dai mare? Pune-ti lucrurile intr-o borseta si agat-o efectiv in roata. Din moment ce nu se invarte cu janta cu tot, de ce sa irosesti spatiu pretios?

Un proiect ambitios, realizat prin Indiegogo

Reevo este o bicicleta indrazneata, nu pot sa neg. Pentru a face rost de fondurile necesare investirii intr-un astfel de proiect, Beno si-au lansat modelul folosind Indiegogo.

Gratie acestei platforme, Beno pot strange fonduri pentru a imbunatati varianta actuala a bicicletei, oferindu-i noi elemente si functii.

De pe pagina produsului am preluat urmatoarea privire de ansamblu asupra specificatiilor bicicletei:

bicicleta electrica

Teoretic, Reevo inca se afla in stadiul de prototip, dar este pregatita pentru productie in masa. Pretul curent este de 1.999 de dolari, redus de la 3.349, si se pare ca lumea deja incepe sa o achizitioneze.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button