Community

Reddit se gândește să calce pe urmele lui TikTok și să introducă funcții similare pentru crearea de videoclipuri

Dintre toate platformele social media, folosesc Reddit cel mai mult, deci tot ce pot să spun este că am mixed feelings în legătură cu vestea asta. Deși se află într-o fază foarte timpurie, chestia asta poate evolua extrem de rapid. Reddit se gândește la posibilitatea de a introduce pe platforma sa unelte de creare și editare video extrem de asemănătoare cu Duet și Stitch utilizate de gigantul TikTok.

Astfel, cică va fi mai ușor să creezi o reacție personalizată pe care o poți trimite cuiva drept răspuns la postarea respectivului sau să încorporezi clipul în propriile tale „capodopere”. Aici se vede că Reddit vrea să împrumute din succesul lui Duet de pe TikTok, acel tool prin care poți aduce două clipuri side by side pentru a crea remixuri și reaction videos. În plus, există și Stitch, care te ajută să inserezi super rapid multe alte videouri în clipul pe care îl creezi.

Reddit va deveni mai versatil

Acestea sunt două dintre motivele pentru care TikTok a acaparat planeta. Modelul acestuia ușor de folosit îi lasă pe tineri să creeze tot felul de reacții vis-a-vis de trendurile de pe net și tot ceea ce este viral în momentul de față. Vrei, nu vrei, TikTok îți intră în casă cu forța și-ți pune un sac pe cap ca să te arunce în gaura sa plină de sclavi.

Evident, Reddit nu are momentan aceste funcții, chiar dacă poți posta diverse videoclipuri și poți da scroll pentru a vedea automat clipuri recomandate. În mod normal, n-ai zice că Reddit se încadrează în lista platformelor social media axate pe crearea de conținut video, însă pare că avem din nou de-a face cu ideea că, dacă nu îi poți înfrânge, alătură-te lor. Pentru asta, compania va folosi o parte din tehnologia Dubsmash, defunctul competitor pentru TikTok pe care Reddit l-a achiziționat în 2020.

În paralel cu eforturile noastre de a-i ajuta pe oameni să participe la discuții pe temele care-i interesează prin intermediul conferințelor audio și video, al textelor, al meme-urilor și nu numai, ne pregătim să abordăm câteva comunități de pe Reddit pentru a afla dacă o nouă funcție de creare video la care lucrăm li se pare utilă și distractivă. După ce vom primi feedback de la utilizatori, vom explora procesul unei faze inițiale de testare pentru această funcție nouă.

Compania precizează că scopul acestei idei nu este să creeze un rival pentru TikTok, ci mai degrabă să le ofere utilizatorilor moduri noi și interesante de a participa la discuții pe diverse teme. Tocmai de aceea, dezvoltatorii îi invită pe cei din tot felul de subreddit-uri să participe la un sondaj de opinie în care sunt întrebați dacă ar fi interesați de această adiție. Bazat pe rezultate, dezvoltatorii vor începe să testeze noul model de creare de conținut, dar asta doar dacă răspunsurile sunt majoritar pozitive.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button