MORE

NU trolilor: Reddit definesc „hartuirea”, in efortul de-a o reduce!

Reddit s-au saturat de trolii de pe forumurile lor si in final fac ceva in legatura cu asta. De fapt, Reddit s-au apucat de multe. Intr-o postare de pe blogul oficial al companiei, administratori ai Reddit au explicat ca desi o vasta majoritate a participantilor pe cele cam 9000 de sectiuni sunt in general bine crescuti, totusi prea multi utilizatori sunt descurajati in a participa din cauza abuzului si hartuirii din partea trolilor de pe site.

Chiar intr-un studiu recent efectuat pe un esantion de 15.000 de utilizatori, s-a aratat ca „principalul motiv pentru care membrii Reddit nu recomanda site-ul – desi ei insisi il folosesc – este pentru ca vor sa evite expunerea prietenilor la continut ofensiv si incarcat cu ura.” Aceasta este o acuzatie majora si o mare problema pentru Reddit ca firma (ca sa nu mai vorbim despre profituri).

Asadar Reddit au luat atitudine de-a lungul ultimelor luni pentru a deveni mai transparenti si responsibili cu privire la plangerile utilizatorilor. Compania a lansat primul Raport Anual de Transparenta in Ianuarie, a interzis pornografia-ca-razbunare in Martie si ieri a oferit o explicatie mai completa cu privire la continutul pe care administratorii sunt liberi sa-l stearga din motive legale in orice moment. Astazi, compania a definit hartuirea ca fiind:

„Actiuni sistematice si/sau continue de a chinui sau injosi pe cineva in asa fel incat o persoana rezonabila poate concluziona ca (1) Reddit nu este o platforma sigura pentru a-si exprima ideile si a participa in conversatii, sau (2) ca exista motive de frica pentru siguranta lor sau a celor din jurul lor”.

Reddit subliniaza ca aceasta schimbare de politica „este gandita pentru a preveni atacuri asupra oamenilor, nu asupra idelilor.” Utilizatorii care simt ca sunt hartuiti – in interiorul unei discutii, prin mesaj privat, sau prin intermediul unui site exterior ce trimite link-uri catre Reddit – sunt sfatuiti sa contacteze moderatorii la contact@reddit.com. Bineinteles, raportarea hartuirii nu trebuie sa descurajeze utilizatorii in a le raspunde atacatorilor in mod argumentat, asa cum a facut Balpreet Kaur recent.

Articole asemanatoare

Back to top button