TECH

Recomandari de obiective 4/3 pentru Panasonic GH4

Un aparat foto poate avea cele mai bune specificatii dar acesta „nu isi face treaba” daca nu beneficiaza de un set de obiective care sa produca imagini de calitate. Am reusit sa punem mana pe cateva lentile pentru un aparat cu calitati deosebite, si apreciate ca atare de intreaga comunitate de fotografi si videografi stransa in jurul acestei camere de top, si anume Panasonic GH4. Lentilele pe care vi le prezentam in continuare sunt printre cele mai bune si folosite pentru montura 4/3.

Prima lentila si cea mai utilizata este Panasonic 12-35mm ASPH POWER OIS LUMIX G X VARIO. Acest obiectiv zoom are o expunere f/2.8 pe toata lungimea, asadar este un obiectiv destul de rapid, si cu un range echivalent 35mm de 24-70mm.

Panasonic-LUMIX-G-X-Vario-12-35mm-f2.8-ASPH.-Power-O.I.S-review-Panasonic-s-Quality-Standard-Zoom-for-Micro-4-3

Panasonic 12-35mm ofera imagini foarte clare, si consistente pe toate distantele focale. Cu diafragma deschisa la 2.8, el prezinta foarte putine aberatii, si asta doar la extreme, dar inchizand diafragma la f/4, aceasta lentila ofera imagini perfecte. Diafragma are o inchidere maxima de f/22. Lentila are o constructie excelenta, premium si de aici si performantele foarte bune.

Autofocalizarea este rapida, obiectivul avand un motor intern extrem de responsiv si care pe deasupra mai este si foarte silentios. Pe obiectiv puteti monta filtre fara probleme, chiar si de polarizare, pentru ca in timpul focalizarii lentila frontala nu se roteste, deoarece ca lentila de focalizare este interna. Ca si costructie, obiectivul este solid si usor acesta avand doar 305 grame.

Urmatorul obiectiv din lista este Panasonic 14-140mm. Acesta ofera un zoom de 10x, si raportat la 35mm este de fapt un 28-280mm. Si el beneficiaza de asemenea de Power Optical Image Stabilisation. Lentila este destul de usoara, ea avand o greutate de doar 265 de grame, ceea ce este extrem de putin pentru un zoom atat de mare. Sistemul de focalizare al acestuia este unul intern, asa ca puteti adauga filtre pe obiectiv. Sistemul focalizeaza foarte rapid chiar si in conditii de noapte. Stablizarea optica este una de calitate, pozele fiind clare la o expunere de 1/20 de secunde la o distanta focala chiar si de 140mm.

panasonic_lumix_g_x_vario_14_140mm_f3_5_5_6_asph_review-275x204

Un alt obiectiv excelent pentru GH4 Panasonic Lumix G de 20mm. Acesta are o expunere de f/1.7, iar distanta focala raportata la 35mm este de 40mm. Obiectivul face parte din categoria numita pancake, el avand o grisome de numai 2.5cm. Obiectivul este unul foarte rapid datorita diafragmei deschise. Un asemenea obiectiv este foarte practic pentru cei care fac fotografie de strada, lentila fiind una cu un unghi de vizualizare moderat. Calitatea obiectivului este excelenta, acesta fiind asamblat cu grija, iar carcasa din plastic este de calitatea foarte buna. Cand focalizati, capatul lentilei iese putin in exterior, dar acest lucru nu deranjeaza cu nimic. Viteza de focalizare automata este una mare, acesta reusind sa focalizeze pe toate contrastele fara probleme. Greutatea obiectivului este de doar 100 de grame.

 panasonic g 20mm

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button