MORE

Reclamele Yahoo au distribuit malware

Rețeaua automatizată de publicitate a Yahoo a fost ținta unui atac informatic în vara aceasta, unul de un succes răsunător pentru hackeri, și nefericit pentru victime.

Serviciul prin care Yahoo vinde spațiu publicitar pe milioane de site-uri de pe internet a fost păcălit în luna iulie, de făptași neidentificați in acest moment, să distribuie reclame ce conțineau malware.

Reclamele aveau în componența lor Angler Exploit Kit, un program ce se poate instala fără a fi observat pe un PC, și care începe de îndată să caute vulnerabilități în sistem pe care le poate folosi la descărcarea de mai mult malware. Succesul atacurilor efectuate prin rețeaua de publicitate Yahoo a dus la creșterea „cotei de piață” a Angler Exploit Kit de la 25% la 83%.

Acest tip de atacuri, ce folosesc rețele publicitare, au luat amploare de la începutul anului, în prima jumătate din 2015 crescând cu 260% față de anul trecut. O statistică destul de neplăcută, având în vedere că acest gen de atacuri nu sunt trecute cu vederea.

Yahoo a sesizat că era ceva în neregulă, acționând prompt pentru a opri răspândirea de malware. Însă oricât de puțin timp a fost distribuit Angler Exploit Kit prin reclamele Yahoo tot a fost suficient pentru infectarea unui număr mare de sisteme.

Odata cu creșterea în popularitate a tipului acesta de atacuri, până și experții în securitate încep să recomande blocarea reclamelor.

[SC Magazine]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close