Gaming

Reclama in anii ’90 la jocurile video reinventata

Umbland intr-o seara pe internet, dupa cateva ore de joaca intensa in Gauntlet 2, am dat peste un afis mai vechi care mi-a adus aminte de copilarie. Afisul in cauza a fost o perioada destul de scurta expus in magazinul UltraPro din Unirea, pe vremea cand UltraPro Computers mai exista ca entitate de retail.

Asa mi-a venit ideea pentru acest scurt articol. Mai exact: cum se facea misto de reclama pe care jocurile video le aveau in anii ’90? Si nu ma refer aici la cea televizata! Pentru ca ala este un articol la care nu doresc sa ma angajez in viitorul apropiat fiind un subiect cu bataie lunga, ci in print. Cum isi faceau reclama in anii ’90 publisherii de jocuri, in era in care internetul era inca tanar, cand televiziunea era regina media, iar Stallone, Willis si Segal erau inca staruri tinere de actiune cu tot parul pe scalp si mai ales, cat de departe se mergea pentru a vinde un joc? Un fel de arheologie pe internet, din vremurile in care formurile Something Awful erau incipientul multor trenduri pe care astazi le experimetam pe Youtube.

Astfel, am stat si am cules cateva afise remasterizate de utilizatori, unele mai bune, altele mai … nesanatoase. In principiu sunt acele afise pe care le vedeam si noi din cand in cand printr-un BestComputers, UltraPro sau Depozit de Calculatoare, pe vremea cand ne plimbam prin magazine ca sa gasim cele mai bune preturi si sa luam oferte la componente. Cu o singura observatie: aceste afise nu au fost vazute la noi decat daca proveneau dintr-o revista de afara! Sau, daca printr-un miracol distribuitorul local primea material promotional.

Asa ca… fara sa mai trag de timp, voila de priviti realizarile „tinerilor” si sanatosilor indivizi de pe Something Awful

20

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button