PC

Recenzie videoproiector DLP 3D BenQ W1110

Astazi v-am pregatit o recenzie pentru BenQ W1110 – un proiector 3D capabil sa redea o imagine cu o diagonala de peste 2.5 metri.

Proiectoarele sunt in acest moment considerate un moft, dar in realitate acestea au ajuns sa coste chiar si sub un televizor, pretul lor de pornire fiind de la 1000lei.

Este drept ca BenQ W1100 totusi nu este un asemenea proiector. El are un pret de aproximativ 3800LEI, iar in acesti bani ofera o calitate superioara a imaginii, tridimensionala, la o rezolutie FullHD. Proiectorul foloseste tehnologia Single Chip DLP, imbunatatita cu sase segmente de culoare si beneficieaza de functia Smart Eco care optimizeaza automat puterea lampii si contrastul in concordanta cu imaginea afisata.

BenQ W1110 are un design simplu, asa cum ne-a obisnuit compania. Acesta va arata foarte bine in camera de acasa sau intr-un spatiu de birou.

Review BenQ W1100

Suprafata este de tip glossy cu margini rotunjite si culoare argintie in partea frontala. Benq W1100 ofera o calitate foarte buna a imaginii in categoria sa de pret, toate acestea se datoreaza segmentului de culoare RGBRGB, adica pe sase culori – aici se vede implicarea BenQ in dorinta de a oferi o calitate excelenta pentru piata consumer. Acest aspect RGBRGB ofera culori naturale si cinematice, in plus elimina efectul de curcubeu intalnit deseori la proiectoare.

Puterea lampii este de 2200 de lumeni, iar autonomia este de 6000 de ore in modul Smart Eco.

Nivelul de zgomot este de 27dB, un nivel acceptabil – ceva mai audibil decat o soapta, dar mult sub zgomotul generat de catre un frigider, spre exemplu.

BenQ W1110 ofera si optiuni variate de conectivitate.

BenQ W1100 porturi si conectivitate

Are doua porturi HDMI, un port composit, o mufa D-SUB si un USB la care puteti conecta un Google Chrome Cast.

De asemenea se regasesc si porturi jack pentru sunet si exista optional posibilitatea de a atasa un adaptor wireless prin care se poate transmite sunetul catre alta sursa externa. In interior se regaseste un difuzor de 10W capabil sa redea un sunet desul de puternic, dar evident pentru o experienta optima de cinema va recomandam un sistem 5.1.

W1110 este echipat foarte bine cand discutam si de partea software.

Setari BenQ W1100

Din setari putem modifica tot ce tine de culori, dar surprinzatoare este si optiunea de a putea muta imaginea pe verticala, adica in sus sau in jos fara a misca proiectorul, treaba facandu-se direct din blocul optic. Functia nu este excelenta, aceasta nefiind foarte precisa, dar isi face treaba, iar la pretul cerut pe acest proiector este o functie binevenita.

Sub proiector se regaseste si un picior fizic prin care se poate corecta inaltimea. In partea de sus avem o rotita prin care se poate da zoom imaginii pana la 1.3 ori. Proiectorul poate reda o imagine de 100 de inch la o distanta de doar 2.5m, asadar proiectorul este de tip short throw.  Ca si calibrare colora avem la dipoozitie posibilitatea de a corecta cele trei culori primare, cele trei secundare, corectie pentru gamma, balansul de alb si noise reduction.

In concluzie proiectorul ne incanta prin calitate, desi uniformitatea culorilor nu este tocmai corecta, dar am vazut proiectoare si mai slabe decat acesta care sunt mai scumpe. Am urmarit cu placere Django, iar la sfarsitul filmului nu am avut dureri de ochi.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button