MORE

Recenzia tabletei profesionale Wacom Cintiq 13HD

Wacom și-au câștigat o reputație în comunitatea profesioniștilor din domeniul artei și design-ului pentru calitatea tabletelor lor profesionale, oferind în același timp un stil și personalitate exclusivă a produselor similară cu felul în care au fost văzute produsele Apple în ultimii ani – până la un asemenea nivel încât Apple încearcă să atace poziția de piață a acestora cu iPad Pro, ale cărui aplicații, pretind ei, sunt capabile să transforme tableta acestora într-un… înlocuitor pentru Wacom Cintiq.

Bineînțeles că nu totul este roz în grădina Wacom – mulți artiști preferă device-uri ale altor producători, în timp ce alții pur și simplu nu și le permit.

Versiunea originală a Cintiq 13HD, lipsită de un ecran de tip touch, a fost lansată pe piață în anul 2013, iar de atunci încoace continuă să fie o prezență redutabilă în gama de tablete cu ecran, datorită ecranului de înaltă rezoluție, greutății scăzute și procesului simplist de configurare.

La prima vedere, device-ul ar putea fi confundat cu un Wacom Intuos 5 Touch, dar o inspecție mai atentă clarifică diferențele.

Device-ul este este învăluit de de un strat de vopsea neagră, cu un set de patru butoane ExpressKeys plasate în stânga și dreapta unui Rocker Ring și a unui buton Home. Zonele din apropierea butoanelor au o textură plăcută la atingere, oferind un spațiu pentru odihna încheieturilor și degetelor în sesiuni îndelungate.

Pe partea opusă butoanelor se află butonul de curent, un port USB 2.0, slotul pentru cablul 3-în-1 și un indicator LED.

Pe spate este prezent un panou și două zone pătrate cu aceeași textură plăcută la atingere și o pereche de sloturi pentru conectarea standului inclus.

Dimensiunea tabletei este mare, cu o lungime de 37,5 și o lățime de 24,8 centimetri, iar greutatea e de circa 1,2 kilograme.

În cutie se află un stand pentru utilizarea pe birou, acoperit la rândul său cu un material cu acea textură catifelată, utilă pentru minimizarea zgârieturilor și evitarea lunecușului pe birou.

Cât despre slotul 3-în-1 menționat mai devreme – acela este cablul dedicat al tabletei, prin care se efectuează atât alimentarea acesteia, cât și conexiunea cu PC-ul. Unul din capete oferă conectorul dedicat ce se aseamănă un pic cu conectorul proprietar folosit de Apple înainte de trecerea la cablurile Lightning. La capătul opus, cablul se separă în trei conexiuni – una pentru alimentarea tabletei, o conexiune USB și conexiunea HDMI, necesare pentru comunicarea cu PC-ul.

Ecranul oferă unghiuri bune de vizualizare și o intensitate luminoasă de circa 250 de candela per metru pătrat – nu este fantastică, dar este perfect acceptabilă, iar pixelii individuali nu sunt observabili pe ecranul de 13 inch.

Cintiq vine cu un Wacom Pen cu 2048 de nivele de sensibilitate la presiune, atât pe vârf cât și pe capătul de ștergere, iar prinderea folosește materialul soft-touch întâlnit și pe Intuos5 și Cintiq 24HD. Pen-ul este oferit împreună cu alte 9 vârfuri de schimb, împreună cu un toc și carcasa dedicată.

In concluzie Wacom Cintiq 13HD este tableta de desen cu forma cea mai confortabilă din arsenalul Wacom, ce oferă un input excelent și un ecran de bună calitate și este un produs premium ce comandă un preț premium. Wacom Cintiq 13HD este disponibila la F64 la un pret de aproximativ 3500 RON.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button