PC

Recenzia monitoarelor BenQ Zowie RL2460 și XL2411 dedicate jucătorilor

Monitoarele BenQ ZOWIE ZOWIE RL2460 si XL2411 au o destinatie extrem de clara, avand in vedere ca in materialele de marketing sau in paginile de vanzare ale magazinelor, sunt acompaniate frecvent de cuvintele Console si eSports.

Vorbim asadar de monitoare dedicate jucatorilor.

BenQ ZOIWE RL2460 este un monitor de 24″ cu rezolutie FullHD, ce ofera un timp de raspuns ultra-scazut de doar o milisecunda, si face asta la un pret relativ accesibil de circa 1000-1100 lei, rezultatul fiind o imagine in miscare extrem de precisa.

review-benq-zowie-rl2460

Sigur, nu este cel mai ieftin la prima impresie – asta pana luam la atentie faptul ca vorbim de un monitor extrem de popular si respectat, in special in cercurile competitive.

In privinta specificatiilor, acestea nu citesc neaparat impresionant – dar e relevant de mentionat ca alegerea de design este una care are sens. Asadar panoul de tip TN, desi inferior din multe puncte de vedere la capitolul unghiurilor de vizibilitate si a reproducerii de culoare, este singura optiune reala cand se doresc cei mai buni timpi de raspuns posibili.

Intensitatea luminoasa este acceptabila, la circa 250 de candela pe metru patrat – un pic putin in ziua de astazi prin comparatie cu tehnologii mai noi precum VA sau IPS, dar perfect utilizabil.

Alegerea BenQ de a promova acest monitor catre gama de jucatori ce folosesc console poate parea una ciudata – monitoarele fiind in mod uzual apanajul utilizatorilor de PC – dar pentru BenQ a reprezentat o lovitura de marketing excelenta.

Ideea de baza este ca daca esti un gamer ce face si streaming, monitorul poate servi ca intermediar pentru a garanta cel mai mic input lag posibil, cu semnalul video intrand mai intai in monitor, iar de acolo putand fi livrat in continuare catre PC sau device-ul prin care se face streaming.

Un alt punct de lauda este cantitatea restransa de lumina albastra, ce rezulta in mai putina oboseala pentru ochi.

Monitorul poate fi ajustat pe stand pe verticala, precum si inclinat si rotit pentru utilizare in tip portret.

Cat despre ZOWIE XL2411, avem de-a face cu un varf de gama din aceasta clasa, un monitor ce ofera o rata de improspatare a imaginii de pana la 144 Hz.

review-benq-zowie-xl2411

Acesta este deasemenea orientat catre piata de jucatori competitivi, dar spre deosebire de fratele mai mic, acesta nu mai tinteste utilizatorii de console – ar fi si ridicol, avand in vedere incapacitatea frecventa a acestora de a trece de bariera de 30 de cadre pe secunda.

In schimb, odata cu rata de refresh mai mare, monitorul ofera s o intensitate luminoasa mai crescuta, de 350 candela pe metru patrat care, dublata de contrastul cu un raport de 1000:1 rezulta intr-o imagine ce reproduce excelent culorile si negrul.

In rest, cele doua modele sunt similare, mai putin la categoria pret – pentru performanta vizuala suplimentara si pentru rata de refresh mult mai mare, pretul asteptat pentru acest monitor de gaming este de circa 1300 de lei.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button