ReviewsRSS PaginaDeMediaTelefoane

realme 8 este unul dintre cele mai interesante telefoane până în 1.000 de lei

Z

ilele trecute am vorbit despre lansarea seriei de telefoane realme 8 care conține două modele: cel standard și o variantă Pro cu hardware ceva mai puternic. Am ajuns la concluzia că modelul Pro este o alegere foarte bună în banii săi. Dar am vorbit mai puțin despre mezinul acestei lansări, adică modelul standard. Atunci a fost Dan cel care a dat verdictul și ne-a spus cum stă treaba cu aceste telefoane, doar că astăzi voi privi lucrurile din perspectiva mea, un om nu prea pasionat de telefoane care privește bucățile astea de plastic și sticlă strict ca pe niște unelte.

realme 8 și misterul numelui ales prost

Știți ce îmi zgârie retina mai rău decât toate numele astea dubioase de branduri chinezești? Momentele alea în cel mai slab telefon al noii serii este fix ăla care denumește întreaga lansare. În cazul de față, realme 8 este atât numele seriei de telefoane (dacă o poți numi așa la două modele), cât și numele variantei standard. Nu 8S, nu 8i, nimic, doar 8. Și de aici deja văd prima problemă. Producătorul are măcar de gând să vândă telefonul ăsta? Sau doar l-a lansat de dragul de a avea un telefon la 1.400 de lei cu terminația PRO și o motivație pentru a-i pune aia in coadă? Și încă ceva: cine își scrie numele companiei cu literă mică?!

Review realme 8 & realme 8 Pro

Platforma hardware pe care se bazează noul realme 8 este diferită de configurația modelului Pro. Unde acesta din urmă folosea un Snapdragon 720 aproape mediocru în acest moment, modelul Standard folosește un Mediatek Helio G95. În mare parte, performanța este asemănătoare, însă unul este de la un brand cu renume care îți oferă ceva siguranță, iar celălalt (adică Mediatek) sună a brand de periferice sub 50 de lei. Chiar și așa, în testele sintetice diferențele sunt fie inexistente, fie atât de mici încât bat în pragul de eroare. Diferența de chipset cred că este strict o măsură de a mai trage prețul în jos, folosind un chip mai ieftin de la un producător mai puțin cunoscut.

Arta kitschului și telefoanele chinezești

Despre design-ul ales de realme pentru telefoanele astea două nu este prea mare lucru de spus. Este doar un alt body total neinteresant cu un aragaz pe un colț că să îți încălzești supa… scuze, alea sunt camerele. Și un slogan de tipul „Do whatever makes you happy!” scris cu litere chrome pe spatele telefonului.

Review realme 8 & realme 8 Pro
De la stânga la dreapta, faceți cunoștință cu realme 8 Pro și realme 8 nu-Pro

DARE TO LEAP – Îndrăznește să sari! Da?! Fă saltul către un dispozitiv chinezesc care arată fix ca ceva scos dintr-o pungă de pufuleți cu surprize, cu un slogan pe care nici o mămică de 45 de ani care postează cafeluța în fiecare dimineață pe Facebook nu l-ar putea înțelege și cu un ansamblu de camere care nu doar că arată rău, dar este inutil de mare. Și nu vreau să mă murdăresc de Apple la colțul gurii, dar toți chinezii ăștia se inspiră puternic din ultimele modele de iPhone, ceea ce nu este neapărat un lucru bun.

Nu vreau să înțelegeți că mă iau neapărat de telefonul ăsta, ci în general de telefoanele chinezeșți. Adică știu, există o preconcepție că produsele Made in China sunt de calitate îndoielnică și de multe ori sunt doar niște copii nefericite după modele de la brand-uri vestice. Dar spre apărarea asiaticilor, băi, nici nu se chinuie să își întreacă condiția în punctul ăsta și doar brandurile ceva mai premium precum Huawei și OnePlus mai fac câte o chestie care să-ți ia ochii și să inspire calitate. Dar acolo vorbim și de alte scoruri și pretenții.

„Îndrăznesc să sar” la avantajele lui realme 8

Hai că nu vreau să credeți că acum m-am apucat de roast gratuit la adresa unui produs care încearcă totuși să facă ceva. La finalul zilei, realme 8 este un telefon bun când iei în considerare prețul. Chiar dacă aspectul nefericit, din perspectiva mea, trage în jos modelul ăsta, nici nu te poți lega prea tare de faptul că oamenii, deși au ținut prețul jos, au reușit să îi dea ceva personalitate; un lucru pe care multe dispozitive din categoria asta nu-l au.

Ce primești pentru cei 1.000 de lei? Păi, primești realme 8 în varianta cu 4GB de memorie RAM și 64GB de stocare, cu un ecran Super AMOLED de 6.4″, un procesor octa-core din segmentul lower-mid-range, patru camere (dintre care cea principală are 64MP) și ultima versiune de Android 11 cu o interfață curățică deasupra. Mai pui la socoteală și Bluetooth 5.1, camera seflie de 16MP, slotul de card SD, bateria de 5000mAh și jack-ul pentru căști și ai în față foarte mult telefon pentru cât plătești. Și chiar dacă nu-mi place mie scrisul ăla de pe spate, pus lângă alte dispozitive pe la banii ăștia, cu siguranță o să îți sară în ochi cel mai ușor, ceea ce este bine; înseamnă că design-ul ăla, chiar și kitsch așa cum este el, reușește să te atragă.

Așadar, avem în față un jucător serios în categoria de preț de maxim 1.000 de lei, iar la o diferență de doar 100 de lei, primești încă 2GB de RAM și dublul capacității de stocare, deci cred că poți renunța la patru pachete de țigări pentru un upgrade care chiar se va face simțit pe termen lung. Personal nu pot spune că realme 8 mi-a plăcut neapărat, dar ce să știu eu, un utilizator umil de iPhone?

O lansare cu oferte

În perioada 14 Aprilie – 19 Aprilie 2021, la orice realme 8 cumpărat vei primi la pachet și o pereche de căști Bluetooth realme Buds Q. Oferta se aplică atât în cazul modelului cu 4GB de memorie RAM, cât și în cazul modelului cu 6GB RAM. După data de 19 Aprilie, promoția va deveni inactivă, prețurile telefoanelor fiind aceleași, dar fără căștile din ofertă.

Model Preț
realme 8, Dual-SIM, 64GB, 4GB, Cyber Black + Buds Q 999 lei
realme 8, Dual-SIM, 128GB, 6GB, Cyber Black + Buds Q 1099 lei

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button