ReviewsRSS PaginaDeMediaTECH

realme 4K Smart Google TV Stick îți face televizorul isteț într-o clipită (review)

Ce obții atunci când un producător care se bucură de o popularitate în creștere începe să se extindă și în lumea soluțiilor third-party AndroidTV? Păi, un smart stick simpatic, dar versatil, care îți face televizorul sau monitorul tău preferat deștept. Ăsta este realme 4K Smart Google TV Stick, de altfel una din cele mai avantajoase metode prin care poți pune mâna pe un smart TV… Fără să-l și cumperi, de fapt.

Am făcut și eu recent asta, atunci când le-am instalat alor mei un Chromecast pe vechiul flat-screen că, na, să vadă și ei în 1080p care e treaba cu Netflix, cu HBO GO și toate cele, și pot spune că 4K Smart-ul realme mi-a stârnit interesul încă de când am pus ochii pe el.

Micul stick de la realme a venit ca o surpriză plăcută, în sensul că extinde disponibilitatea unor astfel de metode prin care televizorul tău poate căpăta caracteristici smart. Este o alternativă third-party interesantă pentru cei care nu țin neapărat să aibă înfipt în HDMI-ul lor un Chromecast de la Google și preferă în schimb să se joace și cu alte variante. L-am luat la set-up, am pus pe el tot ce se presupune că ar trebui să existe pe un dispozitiv inteligent din casa unui consumator de servicii de streaming, așa că haideți să vedem dacă e chiar musai să-ți iei un Chromecast când există și astfel de oferte.

realme 4K Smart Google TV Stick 1 home (3) 1

Specificații-cheie

  • Procesor Quad Core ARM Cortex A35;
  • Suport HDR10;
  • Suport rezoluție 4K
  • Sistem de operare Android TV;
  • Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooth, HDMI;
  • Conectori: 1 x HDMI;
  • Spațiu de stocare: 8GB;
  • Memorie RAM: 2GB.

Simplu, discret, ușor de manevrat și de montat

Mereu am apreciat simplitatea în materie de ambalaj, construcție și uz per total. Deci nu am putut să trec cu vederea aspectul lui realme 4K Smart (Google TV Stick, pe numele complet) și ambalajul în care acesta sosește. Este un package super simplu, iar asta este de apreciat. În cutie regăsim stick-ul în sine, alături de un extender HDMI în cazul în care stick-ul nu are loc să fie introdus direct în portul monitorului sau al televizorului, deci avem parte de ceva mai multă manevrabilitate.

realme 4K Smart Google TV Stick componente

Alături de acestea vine cablul de alimentare cu un micro-USB. Cam demodat, opinez eu, pentru că nu-ți oferă aceeași versatilitate pe care se bazează cam toate cablurile, intrările și adaptoarele USB-C din 2022. Partea bună este că și aici poți alimenta stick-ul conectându-l prin cablu direct la portul USB al dispozitivului pe care vrei să-l faci smart.

Telecomanda în sine e simplă și lipsită de orice element inutil. Ai shortcut-uri dedicate pentru aplicații populare ca Netflix, Amazon Prime, YouTube și YouTube Music, ba chiar și integrare pentru asistentul vocal de la Google pentru momentele când te dor degetele să tot navighezi din butoane. Funcționează pe două baterii AA, este ușoară, dar cam gălăgioasă. Chiar și așa, am apreciat includerea acestui accesoriu pentru un Chromecast third-party chiar puternic și nu neapărat costisitor, dacă ne raportăm la capabilitățile acestuia.

realme 4K Smart Google TV Stick 1

Setup, instalare, cât îmi ia până să pot pierde vremea pe Netflix?

Procesul în sine nu este cu nimic mai diferit față ce jucăriile „originale”. Te folosești de aplicație Google Home pentru a gestiona comportamentul lui realme 4K Smart. La fel, creezi un House, introduci detaliile necesare, configurezi rețeaua and you’re good to go. Deci nimic neobișnuit, iar partea tare este că, odată introdus în HDMI-ul cu pricina, stick-ul este detectat instantaneu și se dă startul la actualizări și toate cele.

Inițial, vei fi nevoit să aștepți vreo 10-15 minute pentru ca sistemul de operare (Android) să se autoconfigureze bazat pe aplicațiile asociate contului tău Google. Asta înseamnă că platforme precum Netflix, YouTube, Amazon  Prime, HBO GO sau Plex vor fi instalate automat pe mediul intern de stocare al stick-ului, pentru ca tu să poți opera direct din telecomandă, lăsând mirroring-ul de pe telefon pe televizor pentru alte situații mai specifice.

Ce-i drept, ar fi cazul să o lași mai moale cu instalarea aplicațiilor pe cei 8GB liberi, căci ei pot fi epuizați foarte repede dacă nu ne rezumăm strict la aplicațiile cele mai utilizate. Da, poate dura câteva minute bune, dar este probabil cel mai nesemnificativ trade-off pentru o instalare straightforward curată și lipsită de bătăi de cap.

Experiența de utilizare și performanțe

realme 4K Smart Google TV Stick face cam ceea ce îi spune și numele. Este isteț și redă conținut 4K la 60 de cadre pe secundă, dar este o rezoluție care îți poate părea la început oarecum… choppy și crisp, însă nu este ceva de speriat. Combinat cu monitorul-cobai, și el dotat cu un panou 4K, mi s-a făcut drag să umblu prin ofertele jucăriei. Are o intefață prietenoasă, care poate fi personalizată cu ușurință, și bazat pe aplicațiile deja instalate și pe ce mai umbli tu prin telefon, ți se sugerează programe similare.

realme 4K Smart Google TV Stick 1 home (2)

Navighezi prin meniuri cu ușurință și ai parte de o experiență plăcută, în ciuda unor mici episoade de stutter când îți dansează degetele pe telecomandă, și chiar dacă poți scrie prin tastatura on-screen ceea ce te interesează, v-ați face un serviciu dacă v-ați folosi mai des de compatibilitatea cu asistentul vocal Google. Deci overall, combinația dintre stick-ul realme și telecomandă este super responsive și avantajează. Recunoașteți conceptul? Da, este exact același comportament al unui smart TV, doar că aici nu ești nevoit să te pierzi printre modele scumpe, ci poți pur și simplu să-ți instalezi un realme 4K Smart.

realme 4K Smart Google TV Stick 1 home (2)

Conținutul rulează foarte fluid, fie că te uiți la filme/seriale sau te joci, pentru că da, pe realme-ul ăsta poți să-ți descarci până și jocuri (pe care, totuși, le poți butona doar de pe un gamepad), cu suport HDR10+, dar fără Dolby Vision. Eh, nu-i mare bai. Iar toate astea sunt bine organizate într-un UI suficient de aerisit și simplu cât să nu devină prea obtrusive. Este un smart stick pe care mi-aș fi dorit să-l instalez în televizorul de acasă, în locul micului Chromecast 3 pe care mă văd nevoit să-l accesez exclusiv prin telefon.

realme 4K Smart Google TV Stick – Preț și concluzie

Într-o lume în care televizorele nu par să se ieftinească prea curând, eu zic că este o idee foarte bună să-i oferi un nou look televizorului tău demodat. După cum spuneam și înainte, ai mei folosesc vechea mea plasmă care îți stoarce zeamă de lămâie în ochi dacă o folosești ca atare. Dar situația se schimbă odată ce intră în scenă un mediaplayer. Iar dacă ești împăcat cu ecosistemul Google sau pur și simplu nu-ți pasă de proces, ci de rezultat (adică să poți să te uiți la The Witcher în 1080p sau 4K).

realme 4K Smart Google TV Stick are cam tot ce îi trebuie unui mediaplayer/pseudo-smart TV al vremurilor noastre. Are capabilitățile și conectica generației actuale, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, HDMI 2.1, oferă suport HDR10+ și rezoluție 4K la 60FPS, se împacă bine cu telecomanda dedicată și te lasă să-i organizezi interfața cum crezi tu de cuviință.

Ca preț, am găsit modelul pe comparatoare pornind de la vreo 300 de lei, iar dacă mă întrebați pe mine, nu este neapărat cu mult mai scump față de alte oferte deja existente pe piață. Trebuie luate în calcul și performanțele acestuia, versatilitatea și telecomanda din dotare. Iar la ce poate face, mă mănâncă să cataloghez acest gadget realme un wise buy, pe care l-aș comanda în secunda doi pentru a-mi înlocui Chromecast-ul de acasă.

Verdict!

  • Rezoluție 4K la 60FPS, suport HDR10+;
  • Vine cu cele mai populare aplicații preinstalate;
  • Sistem de operare familiar, interfață plăcută și ușor de navigat;
  • Instalare simplă, design compact;
  • Preț atractiv;
  • Memorie internă redusă;
  • Lipsa suportului pentru Dolby Vision;

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button