TelefoaneȘtiriTech&IT

Telefonul ăsta de la realme are mai multă memorie RAM decât PC-ul tău de gaming

Cât de mult RAM e prea mult pentru un telefon? Unii ați zice că 12GB sunt suficienți, în timp ce alții se descurcă bine-mersi și cu 8GB sau chiar 6GB RAM. Dar chinezii de la realme s-au gândit că aceste valori sunt mult prea mici pentru viitorul lor telefon, pe numele lui GT5, care a fost zărit în baza de date a Geekbench cu nu mai puțin de 24GB RAM, o capacitate dublă față de flagship-urile actuale cum ar fi Samsung Galaxy S23 Ultra sau Pixel 7 Pro, care vin cu „doar” 12GB RAM.

Istoric vorbind, telefoanele realme din seria GT au fost modele de mijloc, care au venit cu o foaie de specificații previzibilă pentru gama lor. Dar acum, cu GT5, realme vor să urce o etapă și să scoată pe piață ceva mai puternic și mai premium, iar asta se vede atunci când ne uităm la chipset. Spre deosebire de ultimul model disponibil la noi care a venit cu un procesor Mediatek decent, următorul model face saltul direct la Snapdragon 8 Gen 2. Asta se traduce în rezultate foarte bune în Geekbench, cu puțin peste 2.000 de puncte în Single-Core și 5.305 în testul Multi-Core respectiv.

realme GT5 Geekbench

Dar vedeta screenshot-ului de mai sus este, fără îndoială, capacitatea RAM. Așa cum am spus la început, telefonul realme testat mai sus vine echipat cu nu mai puțin de 24GB, o valoare care, după părerea mea, e prea mare. Am testat în ultimul an telefoane cu o grămadă de configurații, și nu m-am lovit de probleme nici măcar cu 8GB, dar cu 12GB, deci 24GB mi se pare puțin excesiv. Dă bine pe fișa de specificații și lumea va vorbi despre asta, dar din punct de vedere practic nu văd prea multe avantaje. Poate capacitatea extra își face simțită prezența în task-urile super grele cum ar fi editare foto-video, dar nici măcar cele mai demanding jocuri nu folosesc 8GB.

Compania a dezvăluit oficial și noua serie de telefoane GT5, iar cei 24GB RAM alături de încărcarea rapidă la, ține-te bine, 240W sunt rezervate doar pentru varianta de top. Chestia asta cu încărcarea e foarte interesantă, deoarece realme susțin că 80 de secunde în priză îți vor asigura 20% din capacitatea bateriei, o performanță care merită aplauze. Mai există și variante mai normale la cap, cu 12GB și 16GB RAM și încărcare la „doar” 150W, care vor veni și cu un preț mai mic.

Cât de mic vom afla atunci când realme va prezenta oficial produsele și în Europa, ele fiind rezervate doar pentru piața din China momentan. Cu toate astea, seria se preconizează a fi cea mai ieftină variantă de a avea puterea lui Snapdragon 8 Gen 2 într-un telefon, deci suntem cât se poate de interesați de toate modelele. În plus, și pe partea de design lucrurile arată bine, iar telefonul are un soi de geam transparent unde poți vedea un sticker cu marginea iluminată pe care scrie numele chipset-ului și trebuie să recunosc că îmi place.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button