Mereu sunt curios să văd ce mai lansează realme, un producător care pune tot mai mult accent pe telefoane pentru tineri, încărcate de funcții cu grămada și cu design-uri frumoase, dar care vin la prețuri accesibile, perfecte pentru cei care preferă să facă orice altceva cu banii. În trecut, telefoanele realme au fost o ofertă bună, și mă bucur să spun că noul realme 12 Pro+ duce tradiția mai departe.
Are un design inspirat din cel al ceasurilor de lux, vine cu un ecran mare, luminos și extrem de colorat iar arsenalul fotografic de pe spate este demn de un telefon de top, cel puțin pe hârtie. Vom vedea dacă așa stau lucrurile și în viața reală imediat. Dar anticipez și nu vreau asta, deci haideți să vorbim mai multe despre realme 12 Pro+.
Design și construcție
La finalul lunii trecute am avut plăcerea să fiu invitat la evenimentul de lansare al telefonului care a avut loc în Atena, Grecia. Acolo, focusul principal era clar: design-ul. Telefonul a fost expus alături de tot felul de produse de lux, al căror aspect este primordial, și compania spune că a lucrat îndeaproape cu cei mai buni designeri pentru a capta feeling-ul de produs premium pe care ți-l oferă ceasurile de lux de pildă, în aspectul telefonului. Și zic eu că le-a și reușit.
realme 12 Pro+ arată foarte bine, în special în varianta albastră pe care am primit-o la test. Spatele este acoperit în mare parte dintr-o piele ecologică care se simte foarte bine la atingere, alături de câteva accente aurii care completează bine look-ul. Modulul de camere este rotund și central, mare și impunător, iar senzorii din interior sunt un subiect interesant asupra căruia vom reveni ceva mai la vale.
În rest, telefonul este rezistent la apa și praf IP68 și are rama făcută din plastic iar display-ul, un AMOLED superb cu rată de refresh la 120Hz și strălucire maximă de 950 de niți este curbat pe laterale. Asta e o chestiune de gust, dar trebuie să recunosc că sunt bucuros că majoritatea telefoanelor noi încep să graviteze către un display plat, mai practic chiar dacă nu la fel de spectaculos. Nu e cazul și aici, dar cunosc oameni care jură că nu și-ar mai lua un telefon cu ecran plat, deci dacă și tu te numeri printre ei, modelul de azi întrunește cerința asta.
Experiența în utilizare
Am enumerat pe repede-înainte specificațiile display-ului mai devreme, deci zic eu că e un moment bun să vorbim mai multe despre el. Este destul de luminos, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea în exterior, sub soarele strălucitor. Display-ul are niște culori vii datorită setării de culoare Vivid, care este activată implicit, dar dacă preferi nuanțe mai apropiate de realitate, ai la dispoziție varianta să treci pe modul de culoare Natural. Rezoluția FullHD+ este binevenită, și textul se va vedea sharp și plăcut.