TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

RDNA 2 va sosi mai întâi pe PC

Și va fi mare

De la Vega și până acum nu am avut parte de o placă video babană din partea celor de la AMD. Radeon VII era doar un Vega micșorat, iar 5700-ele face el ce poate, dar nici XT-ul nu poate fi numit un concurent pentru segmentul high-high-end. Segmentul top-end. Segmentul ce te face să te întrebi dacă nu cumva segmentul low-end ar putea fi înlocuit de un cartof cu un port VGA.

Asta se va schimba din toamnă, conform declarației lui Devinder Kumar, Chief Financial Officer al AMD. Acesta a declarat în cadrul Bank of America 2020 Securities Global Technology Conference că vom avea parte anul acesta de o placă video ce poate fi numită babană. Ceva menit pentru segmentul enthusiast, menit să ridice prin simpla sa prezență statutul celorlalte plăci. Nu a intrat în detalii tehnice, din păcate, așa că nu putem decât să visăm la ziua în care AMD va lansa un competitor pentru 2080 Ti, sau poate pentru 3080 Ti, din moment ce se apropie și el.

Acesta a mai confirmat că primele plăci video pentru desktop, bazate pe RDNA 2, vor sosi înainte de noile console ce se vor folosi de aceeași tehnologie. Așa că ne putem aștepta să le vedem pe piață cel târziu în luna noiembrie.

Conform dezvăluirilor făcute deja de AMD, arhitectura RDNA 2 va aduce o îmbunătățire de 50% a eficienței față de seria 5000, ceea ce ar putea rezulta într-un spor de performanță sesizabil.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button