MORE

Razer Ornata – Un hibrid intre o tastatura mecanica si una cu membrana

Discutiile pe baza performantei contra confortului s-au dus pe forumuri si se vor mai duce in mod cert, gamerii find de fel mofturosi cand vine vorba de periferice.

Razer doreste sa incheie aceasta dezbatere introducand o combinatie de performanta, de cele mai multe ori gasita la switch-urile mecanice cu switch-urile pe membrana, in esenta oferind niste switch-uri mecanice mai usor de actionat.

Razer introduce cu aceasta noua tastatura Ornata o noua serie de switch-uri hibrid numita „Mecha-Membrane”, imbinand astfel feedback-ul tactil al switch-urilor mecanice clasice cu o greutate de actionare mult mai mica.

Este o directie pe putin spus neobisnuita pentru Razer, dar, este posibil sa existe o potentiala piata pentru Razer in acest nou segment. Cert este ca Ornata este planuita pentru teritoriul American pentru suma de 80 de dolari, in versiunea cu lumina standard Razer (verde) sau la 100 de dolari pentru cei care doresc varianta cu 16.8 milioane de culori (RGB).

Pretul nu este rau, dar ramane de vazut ce au facut inginerii Razer in acest caz, avand in vedere ca discutam despre un switch neobisnuit, iar asta il pune in tinutul necunoscutului. Cel mai probabil va fi nevoie de ceva ore de mesterit la tastatura pentru un verdict adecvat. Dar, la cum se prezinta pana in acest moment, nu suna rau.

[Razer]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button