Razer a intrat până acum pe o mulțime de segmente de produse, totul de la mouși și tastaturi, până la laptopuri și chiar și un telefon de gaming. Ceea ce lipsea pana acum era un router wireless. De acum nu mai este cazul.
Noul Sila oferă companiei Razer o nouă categorie de produse în care să-și facă intrarea, iar jucătorilor o nouă opțiune de luat în considerare. Este un router tri-band 802.11ac etichetat ca fiind un model AC3000, defalcat după cum urmează:
802.11n 2.4GHz: până la 400 Mbps
802.11ac 5GHz-1: până la 1733 Mbps
802.11ac 5GHz-2: până la 866 Mbps
Însumați toate acele viteze teoretice și ajungeți la 2,999 Mbps, prin urmare, denumirea AC3000 rotunjită. De fapt, nu puteți combina aceste benzi într-o conexiune de mare viteză (păcat!), dar Razer nu face nimic din ce nu face deja orice alt producător de routere.
Același lucru nu este valabil și pentru suportul rețelei. Mesh networking este o opțiune relativ nouă în spațiul de consum. În acest caz, Razer spune că utilizatorii pot combina două unități Sila pentru o acoperire Wi-Fi rapidă în zone cu o suprafață de până la 550 metri pătrați într-o singură locuință sau trei unități Sila pentru același tip de acoperire într-o configurație cu mai multe etaje.
Acesta este motivul pentru care au două benzi de 5 GHz. Una dintre aceste benzi servește ca un backhaul dedicat, permițând viteze maxime de la unitățile secundare și terțiare. Mesh networking este diferit de utilizarea extensiilor de distanță, care de obicei sunt mai dificil de configurat și, în cele din urmă, mai lente.
Încă nu am testat routerul Razer, însă cât de atrăgător va fi depinde în mare măsură de cât de bine funcționează motorul propriu-zis „FastTrack” QoS pentru a acorda prioritate pachetelor de jocuri.
Razer explică:
Utilizând tehnologia de inspectare a pachetelor și tehnologia adaptivă de învățare, Razer FasTrack permite utilizatorilor să prioritizeze traficul pe tipuri de aplicații și dispozitive, de la telefoane mobile și televizoare inteligente până la laptopuri, PC-uri sau console. Cu ajutorul detectoarelor încorporate pentru consolele PlayStation, Xbox și Switch, utilizatorii pot regla cu ușurință rețelele lor pentru a obține experiențe de joc sau de streaming cât mai line. Razer FasTrack oferă, de asemenea, un gaming mode ce se activează cu o singură atingere, pentru a rezerva automat lățimea de bandă pentru jocurile online.
Razer oferă, de asemenea, o tehnologie brevetată „Multi-Channel Zero-Wait DFS”, care ar trebui să permită canale Wi-Fi cât mai curate pentru a evita traficul de rețea aglomerat. Acestea sunt, în esență, aceleași concepte ca cele găsite în alte routere, doar că Razer sugerează că face o treabă mai bună.
Ca și în cazul majorității routerelor, Sila are un switch încorporat pentru conexiuni prin cablu, deși are doar trei porturi LAN (și un port WAN) în loc de patru. De asemenea, are un port USB 2.0 și un port USB 3.0 pentru conectarea dispozitivelor externe, cum ar fi imprimantele și dispozitivele de stocare.
Sila va fi disponibil începând cu 3 octombrie pentru 299,99 euro.