PC&Consoles

Razer intenționează să lanseze un dispozitiv mobil de gaming

Firma de hardware și lifestyle Razer se pregătește să lanseze un nou dispozitiv mobil anul acesta, conform interviului acordat de directorul general Min-Liang Tan publicației CNBC.

Pot confirma că lucrăm la un dispozitiv mobil gândit special pentru gameri și entertainment. Sperăm să-l avem gata până la sfârșitul anului.

Se poate considera că firma a mai lansat dispozitive mobile în trecut. Pe lângă gama sa populară de laptopuri Razer Blade, compania a mai prezentat la CES în 2013 și o tabletă destinată gaming-ului, Razer Edge. Deși concepută în mod special pentru gaming, Edge putea fi folosită și în scopuri media, pentru a reda muzică, videoclipuri, sau alte aplicații de entertainment.

De altfel, Tan a și ținut să sublinieze importanța componentei de entertainment a acestui nou dispozitiv, dar și pentru Razer ca firmă. S-a mai vorbit despre afacerea pe care au făcut-o anul trecut când compania a achiziționat THX, iar când CNBC îl întreabă dacă Razer va deveni o companie de entertainment, Tan răspunde:

Păi, deja suntem. Adică, ținând cont că gaming-ul este probabil cel mai mare segment din entertainment. Ce a mai rămas? Sunt filmele și este muzica.

Pe lângă THX, Razer a mai cumpărat și Ouya, care a produs o consolă de jocuri, și Nextbit, un producător de telefoane inteligente. Achiziția lui Nextbit în ianuarie a generat zvonurile conform cărora Razer ar lucra la un dispozitiv mobil. În interviul acordat pentru CNBC, Tan a spus că motivul principal pentru care firma condusă de el achiziționează companii îl reprezintă în primul rând talentul.

Aceste achiziții diverse și gama variată de produse fac destul de greu de prezis tipul dispozitivului la care lucrează compania acum sau ce formă finală ar putea avea. De exemplu, ce sistem de operare ar putea avea? Nvidia, o altă firmă majoră din acest domeniu, a lansat în trecut consola Shield, care se bazează pe streaming și folosește Android ca și sistem de operare. Consola Ouya pe care a achiziționat-o Razer de asemenea rula Android. Dar Razer a decis să folosească Windows în loc de Android pentru Edge, deci este greu de prezis ce va folosi pentru nou dispozitiv.

Detalii și alte precizări despre noul dispozitiv mobil au fost destul de vagi în interviul acordat celor de la CNBC, care s-a concentrat mai mult pe profilul de business al companiei. Razer are în acest moment peste 1000 angajați și un venit de peste 400 milioane dolari. Spre sfârșitul anului compania intenționează să devină o societate bazată pe acțiuni, tranziție care Tan speră că va înlesni cercetarea și dezvoltarea de și mai multe produse de acest tip.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button