GamingPC&ConsolesTech&IT

Seria de laptopuri Razer Blade primește îmbunătățiri

Seria de laptopuri subțiri de gaming ale companiei Razer tocmai a primit o actualizare destul de importantă. Producătorul adaugă noi configurații pentru modelul Blade 15 de dimensiuni medii, cu un nou model avansat, care va avea echipat fie un Nvidia RTX 2070 sau 2080 (ambele Max-Q) și un ecran mat de 240 Hz / 1080p sau un panou OLED de 60 Hz / 4K (care probabil va seca rapid bateria) cu touch și suport pentru 100% din spectrul DCI-P3.

Ambele modele de mai sus vor fi echipate cu procesoare noi de la Intel Coffee Lake Refresh Intel Core i7-9750H cu șase nuclee, 12 fire de lucru și o frecvență turbo care poate ajunge până la 4.5 GHz, la fel ca modelul de bază, care este livrat cu un RTX non-Max-Q 2060. Modelul de bază primește de asemenea o baterie mai mică de 65 WHr, în timp ce modelul avansat este livrat cu o baterie de 80 WHr. Ambele laptopuri sunt livrate cu 16 GB de memorie RAM (care poate fi extinsă până la 32 GB) și cu un SSD de 512 GB deși versiunea avansată are, de asemenea, o opțiune pentru un SSD mai mic de 256 GB. Modelul avansat va fi disponibil în nuanța mercury white, precum și în tradiționalul negru.

Modelul de bază Blade 15 va fi disponibil pentru 1.999 de dolari, în timp ce modelul avansat cu afișajul de 240 Hz va începe la 2.399 dolari. Dacă doriți versiunea cu ecranul 4K OLED, va trebui să pregătiți o sumă de la 3.299 de dolari în sus.

New Razer Blade aprilie 2019

Modelul Blade Pro 17 primește o revizuire mai substanțială, aducând estetica sa în rând cu omologii săi mai mici și plasând touchpad-ul înapoi sub tastatură.

Blade Pro 17 va fi disponibil în trei modele, pornind de la 2.499 dolari cu un RTX 2060, 2.799 dolari pentru un RTX 2070 Max-Q și 3.199 dolari pentru un RTX 2080 Max-Q. Toate cele trei vor avea un display IPS de 144 Hz, care atinge 300 de nivele de luminozitate și 100% din gama de culori Adobe sRGB. Toate modelele vor avea același procesor Intel Core i7-9750H de generație nouă ca Blade 15. Blade Pro 17 va fi de asemenea livrat cu 16 GB RAM, deși compania spune că aceasta poate fi mărită până la 64 GB.

Modelul de bază al lui Blade 15 va conține porturile familiare USB 3.1. Razer spune totuși că atât modelele avansate ale lui Blade 15 cât și toate modelele Blade 17 Pro vor primi porturi USB 3.2 Gen2. În esență USB 3.2 Gen 2 este USB 3.1 Gen 2 cu un nume nou, ceea ce înseamnă că obțineți o viteză teoretică de până la 10GBps pe acele porturi. Cei care caută o viteză mai mare pot folosi portul Thunderbolt 3 Type-C disponibil pe toate modelele noi de la Razer. Blade Pro 17 este, de asemenea, primul laptop pe care l-am văzut să aibe port ethernet de 2,5 Gigabit, care poate oferi până la de 2,5 ori mai multă viteză comparativ cu un port tradițional Gigabit Ethernet. Dar, desigur, va trebui să vă conectați la o rețea (un router sau un switch) care suportă și el această viteză pentru a o putea obține.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button