GamingPC&ConsolesTech&IT

Ray Tracing a sosit în sfârșit în Battlefield 5

După multă așteptare și foarte multe palpitații, Ray Tracing a sosit în cele din urmă în Battlefield 5, acesta devenind primul joc cu suport pentru această tehnologie de pe piață, aducând multă bucurie posesorilor plăcilor RTX.

Această funcție poate fi activată acum în varianta de pe Origin Access a jocului, mulțumită lansării în cele din urmă a update-ului de Windows 10 necesar, și a noului driver pentru plăcile Nvidia. Astfel, cei care așteaptă să joace Battlefield 5 în ziua lansării se vor putea bucura din plin de o redare a luminii realistică, la un nivel cum nu ați mai văzut până acum în vreun alt joc.

Pe lângă creația celor de la DICE, acel benchmark al lui Final Fantasy 15 cu DLSS ar trebui să fie disponibil acum pentru publicul larg, iar săptămâna viitoare Wolfenstein 2 The New Colossus primește suport pentru Nvidia Adaptive Shading.

Acum că a fost Ray Tracing a fost lansat, ce spune lumea despre el? Eh, nu pare să fie chiar atât de mult entuziasm, deoarece până și pe un RTX 2080 Ti performanța nu este grozavă. Simplu spus, activarea funcției de reflexii simulate taie numărul de cadre la jumătate, și asta pe setarea Low a funcției. Urcând setarea până la maxim scadă și mai mult numărul de cadre pe secundă, până la o treime.

Un exemplu dat de canalul de Youtube Hardware Unboxed arată cum jocul scade de la 150 de cadre pe secundă fără Ray Tracing la 49 cu funcția activată pe Ultra. Nu au fost sesizate diferențe între setările Ultra, High și Medium de Ray Tracing, doar setarea Low folosind evident un număr mai mic de raze. Testele erau efectuate pe rezoluția de 1080p. Battlefield 5 nu include suport pentru DLSS pentru a crea impresia rezoluției de 4K fără impact asupra performanței, iar rularea sa în 4K adevărat cu Ray Tracing activ îl făcea complet nejucabil. Nici pe 1440p jocul nu putea să atingă 60 de cadre pe secundă cu orice tip de Ray Tracing activ.

Povestea devine ceva mai tristă pe un RTX 2070, setarea de Ultra pentru Ray Tracing forțând jocul să rămână pe la 30 de cadre pe secundă.

Merită subliniat că singurul element redatat în joc prin Ray Tracing este reflexia luminii. Umbrele sunt în continuare redate prin metode tradiționale. Dacă și acestea ar fi fost redate prin Ray Tracing, atunci performanța ar fi fost și mai scăzută.

Consensul pare a fi că n-ar strica dacă următoarea generație de plăci video RTX ar avea și mai multe nuclee de Ray Tracing.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button