MORE

Ray Tomlinson, creatorul e-mail-ului a decedat

Ray Tomlinson, creatorul conceptului de e-mail a decedat la varsta de 74 de ani, ca urmare a ceea ce pare sa fi fost un atac de cord.

In anul 1971, Tomlinson a transmis primul mesaj prin ceea ce urma sa devina standardul pentru comunicare pe internet pentru urmatoarele decenii. Asta era pe vremea cand internetul nu prea exista, reteaua in care mesajul a fost trimis fiind ARPANET, un predecesor antic al ansamblului de servere si pagini web pe care il avem acum.

Tomlinson a lucrat la acest proiect in timp ce trebuia sa faca alte lucruri, motiv pentru care nu a incercat sa il popularizeze prea mult, dar a devenit un nou standard de comunicare incepand cu 1977.

Formatul de „utilizator@gazda” a fost implementat de atunci ca fiind cel implincit pentru comunicare prin internet. Motivul pentru care „@” inca mai este folosit in acest moment este ca Tomlinson a decis sa aleaga acest simbol tocmai pentru ca nu era folosit prea des.

Care a fost primul mesaj trimis prin e-mail, nici Tomlinson nu mai stia cu siguranta, fiind unul foarte banal. Si totusi, importanta sa are ramificatii care afecteaza cam fiecare om de pe planeta chiar si in acest moment.

[Engadget]

 

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close