MORE

PC-ul de 5 dolari s-a vandut in mai putin de 24 de ore. Raspberry Pi Zero apare pe Ebay de 10 ori mai scump

Anuntul fundatiei Raspberry Pi ca a realizat un calculator de 5 dolari pare sa fi aprins o pasiune arzatoare in populatie pentru tehnica de calcul modesta si personalizabila. Toate modelele de Raspberry Pi Zero care erau disponibile au fost vandute in mai putin de o zi.

Raspberry Pi Zero era disponibil in aproximativ 20 de mii de exemplare in magazine, si inca 10 mii in revista The MagPi. Cam toate acestea au disparut de pe piata in nici macar o zi, chiar daca este un PC foarte, foarte slab, iar utilitatea sa principala este cea de a fi o unealta educativa… sau… pentru a juca Minecraft. Si astfel se explica totul. Asta sau lumea credea ca era o oferta de Black Friday la tigai, si au inceput sa le cumpere in masa ca nu cumva sa se scumpeasca mai tarziu.

Fundatia a promis ca se produc acum mai multe Raspberry Pi Zero pe cat de repede poate, dar nu suficient de rapid pentru unii oameni, deoarece cateva exemplare au inceput sa se iveasca pe magazine on-line precum Ebay, revandute la preturi de 10 ori mai mari.

Un Raspberry Pi Zero de 50 de dolari cam nu prea are sens, din moment ce la 25 dolari poti cumpara un Raspberry Pi de dimensiune normala, optiuni mai multe de conectare si performanta mai buna.

[ArsTechnica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button