MORE

Raspberry Pi primeste o camera de 8 megapixeli

Raspberry Pi este visul multor ingineri si cercetatori, fiind destul de mic cat sa asigure portabilitate si usor de modificat, existand in acest moment fel si fel de mod-uri pentru aceasta micuta placa. In esenta un mini PC, in trei ani de zile Raspberry Pi a crescut destul de mult, iar numarul accesoriilor a fost si el ridicat. Din pacate camera dedicata acestuia, un Omnivision de 5 Megapixeli nu a suferit modificari. Motiv pentru care o schimbare a fost necesara. 

Se pare ca acest „lips optic” se datoreaza in mare parte Fundatiei Raspberry Pi si partenerilor care au cumparat o cantitate extrem de mare de senzori optici de la Omnivision, astfel asigurand un pret scazut si certitudinea unui stoc in viitor. Viitor care se pare ca nu a fost atat de bine anticipat, avand in vedere ca rezervele de camere Omnivision sunt cam pe terminate conform CEO-ului Eben Upton, acestea urmand sa fie inlocuite cu un nou senzor Sony IMX219 de 8 Megapixeli. 

Fundatia Raspberry Pi foloseste tehnologia de camere pentru mobile de la Sony pentru noile sale camere pentru lumina vizibila si infrarosu. IMX219 are un senzor de focalizare fixa si este capabil sa faca poze pe rezolutia de 32080×2464 si sa inregistreze video in 1080p la 30 de cadre pe secunda.

Upton sustine ca Solutia a fost aleasa pentru calitatea sa impresionanta a imaginii, fidelitatea culorii si performanta in conditiile de lumina scazuta, care merg bine la procesorul Videocore IV din Raspberry Pi, dupa ceva reglare facuta de Naush Patuck, fost inginer de imagine la Broadcom.

[Raspberry Pi Blog]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button