PC

Raspberry Pi este unul din cele mai bine vândute PC-uri din istorie

Raspberry Pi este un calculator mic, ieftin, și foarte versatil. Stă la baza a numeroase proiecte hazlii și este motorul din spatele unui fenomen mondial de încurajarea a competenței în domeniul IT pentru toate vârstele. Iar acum a devenit unul dintre cele mai populare PC-uri din istoria omenirii.

Conform publicației MagPi, în ultimii cinci ani s-au vândut mai bine de 12.5 milioane de Raspberry Pi, ceea ce înseamnă că micul PC este cu adevărat un pretendent la podiumul pentru cele mai bune populare PC-uri lume. Revista susține că astfel a devenit al treilea cel mai bine vândut PC, dar nu prea ar fi tocmai corect. Unele rapoarte care datează de prin 1993 susțin că ocupantul curent al locului 3, Commodore 64, a vândut 17 milioane de unități. Ocupanții primelor două locuri, Mac și PC IBM Compatible, nu sunt tocmai în pericol de a fi înlocuite prea curând.

Totuși, reușita fundației Raspberry Pi nu este de trecut cu vederea. Vorbim aici de un PC livrat sub forma unei plăci de bază cu un SOC și porturi care necesită ceva muncă din partea utilizatorului pentru a funcționa. Nu este un produs generalist dedicat publicului aprig devorator de tehnologie mondenă și nu are parte tocmai de reclama a ceva ca iPhone.

Raspberry Pi și-a găsit un loc în școli, în laboratoare, în industrii noi și pe masa de lucru a celor curioși.

[Tech Radar]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button